Güncelleme Tarihi:
EGE Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’nun Kültür, Turizm ve Gezi Topluluğu, Ovacık’taki Çeşme Bağları Üretim Tesisi’ne bir gezi düzenledi.
Merak edilen
Yrd. Doç. Dr. Uysal Yenipınar gözetiminde “Tanımadan tanıtamayız” sloganıyla gezi düzenlendi. EÜ Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Konaklama İşletmeciliği 3. sınıf öğrencisi ve aynı zamanda Kültür, Turizm ve Gezi Topluluğu Başkanı olan Nuray Yavuz, turizm öğrencileri olarak şarap hakkında merak ettiklerini üretim tesisinde incelemeler yaparak öğrenme fırsatı bulduklarını belirtti. Yavuz, “Şarabın tarihçesini, çeşitlerini, nasıl saklanması gerektiğini, iyi ve
kaliteli şarabı nasıl anlayacağımızı öğrendik. Tesislerde nasıl şarap üretimi yapıldığını görme fırsatımız oldu. Artık şarap konusunda daha bilgiliyiz” diye konuştu.
Organik tarım
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uysal Yenipınar da, şarapların ABD ve Fransa’dan gelen aroma özellikleri farklı meşe fıçıların içinde bekletildiğini söyledi. Yenipınar, “Bağların olduğu araziden alınan ve Fransa’ya gönderilen toprak örneği analizine göre, dünyanın yıllandırmaya en uygun Cabernet Sauvignon üzümlerinin yetiştiği topraklar burada. Ayrıca şaraplık Merlot, Chardonnay, Öküzgözü, Boğazkere, Narince ve Riesling üzümleri de yetiştiriliyor” dedi. Yenipınar, gezi çerçevesinde zeytinyağı ile organik meyve suyu ve organik tarım üretiminin de nasıl yapıldığını gördüklerini belirtti.