İTO heyeti Batum'da

Güncelleme Tarihi:

İTO heyeti Batumda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 12:05

İzmir Ticaret Odası'nın Karadeniz İş ve İnceleme Gezisi'nin ilk gününde, Acara Devlet Başkanı Levan Varshalomidze, İTO heyeti onuruna bir akşam yemeği verdi.

Haberin Devamı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Pamuk, Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Nardalı Tokuş ve İTO Meclis Üyeleri'nin yanı sıra Gürcistan Türk Yatırımcıları Derneği Başkanı Cemal Bilgin Güllüoğlu, Türkiye'nin Gürcistan Başkonsolosu Engin Arkına, Acara Milletvekili Anzar Balkvadze'nin katıldığı yemekte konuşan Devlet Başkanı Varshalomidze, İTO heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Varshalomidze, “İlişkilerimiz 3 yıl önce başladı. Bu ziyaretiniz de onun devamıdır. Bugün dost olarak geçmişten gelen iyi anılarla bir aradayız. İşadamlarını burada görmekten çok mutluyuz. Bu tip görüşmeler iki ülkenin dostluğunun gelişimi için çok önemli” dedi. 25 yıl önce iki ülke arasında son derece soğuk ilişkiler olduğunu hatırlatan Varshalomidze, “25 sene önce Sovyetler Birliği vardı ve düşmandık. Bugün ise aramızda pasaportsuz seyahat ediyoruz. Bunlar basit ilişkiler değil. Kişiler bunu bu hale getiriyor. Sizler bunu bu hale getiriyorsunuz” dedi.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Varshalomidze'yi kısa süre önce tanıdığını belirterek, “Pek çok ülke de pek çok kişi ile iş yaptım, bakanlar devlet başkanları tanıdım. Ama Levan kadar hızlısını ve başarılısını görmedim. Burası 3 yıl önce geldiğimizde gri bir kentti, şimdi her yer ışıl ışıl. Levan çok başarılı ve devamlı proje üretiyor” dedi. Demirtaş, kalabalık bir heyet ile Batum'a geldiklerini belirterek, gezinin iki ülke ilişkilerinin gelişimine büyük katkı yapacağına inandığını söyledi. Gürcistan - Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varshalomidze ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, daha sonra İzmir - Batum ve Türkiye - Gürcistan dostluğuna kadeh kaldırdı.
Yemekte sergilenen Gürcü halk dansları gösterisi ile Acara Sahili'nde düzenlenen özel ses ve ışık oyunları büyük beğeni topladı. Gezinin ikinci gününde Türk ve Gürcü İşadamları Yönelik İş Forumu düzenlenecek, iki ülke işadamları ikili görüşmeler yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!