İTO’dan AKUT İzmir’e yardım

Güncelleme Tarihi:

İTO’dan AKUT İzmir’e yardım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO), Van depremine katılarak 6 can kurtaran AKUT İzmir Ekibi’ne ekipmanlarını yenilemesi için 15 bin TL yardımda bulundu. İTO, geçtiğimiz nisan ayında da ekipman alımı için 15 bin TL yardım yapmıştı.
Depremde arama kurtarma ekiplerinin öneminin bir kez daha anlaşıldığına dikkat çeken İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 1999 depreminden bu yana deprem alanında en büyük gelişmenin arama kurtarma alanında olduğunu söyledi. Bu alanda öncülüğü AKUT’un yaptığını ifade eden Demirtaş, AKUT İzmir Ekibi’nin Van’daki depremden sonra hemen bu ile giderek arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını aktardı. Demirtaş, “Van’da 6 kişi enkaz altından canlı kurtardıklarını belirterek, ‘Sizin verdiğiniz yardımla aldığımız ekipmanlar ile Van’a gittik. Teşekkür ederiz’ dediler. Asıl bizim onlara, hayat kurtardıkları için teşekkür etmemiz lazım. AKUT’a yapılacak her yardımın, verilecek her desteğin yerine ulaşacağını, bir can kurtaracağını Van’da bir kez daha yaşadık. İzmir Ekibinin Van’da kullandığı ekipmanlarını yenilemesi, tükenen sarf malzemelerinin yerine yenilerini almaları için oda olarak bir 15 bin liralık yardımda daha bulunma kararı aldık ve hemen çeki de AKUT İzmir Ekibi’ne teslim ettik” diye konuştu.
Ekipmanlar yenilenecek
AKUT İzmir Ekip Lideri Ömer Karaca da, İzmir’de bugüne kadar kendilerine sadece Ege Üniversitesi’nin yer sağlayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de iki takım arama kurtarma ekipmanı vererek destek olduğunu söyledi. Tek maddi yardımı da İTO’dan aldıklarını kaydeden Karaca, “Her arama kurtarma faaliyetinden sonra pek çok ekipmanın yenilenmesi, biten sarf malzemelerinin yenisinin alınması gerekir. Pek çok şey kullanılmaz hale gelebiliyor. Bu aldığımız yeni yardım ile de ekipmanımızı yenileyeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!