İşte sevgi

Güncelleme Tarihi:

İşte sevgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2001 00:00


Yalçın ATA
Haberin Devamı

Trafik kazasında ayağı kırılan ata Serpil Akın sahip çıktı, Burcu Aydar da ameliyat ettirip, yem olmaktan kurtardı.

BOSTANLI'da geçen hafta bir otomobilin çarptığı atın ayağı kırıldı. Yol kenarında yatan atı hayvansever Serpil Akın kendi çabaları ile Karşıyaka Belediyesi'nin hayvan barınağına kaldırttı.

Uyutma kararı

ANCAK burada bir şey yapılamayacağı belirtildi, at Kültürpark Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Burada da çaresiz kalınınca, acı çekmemesi için atın iğne ile uyutulmasına karar verildi.

Dernek devrede

ANCAK, İzmir Hayvanseverler ve Koruyanlar Derneği, ‘‘Umut’’ adını verdikleri atın uyutulup aslanlara yem olmasına izin vermedi. Dernek yöneticilerinden Burcu Aydar atı kamyonetle Aydın'a götürdü.

Hayata dönüş

ADNAN Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Güzel, Hayvan Hastanesi'nde ata özel yöntemle baston takıp mutlak ölümden kurtardı. Aydar, bir ay sonra iyileşecek atı bir yakınının Söke'deki çiftliğine götürdü. Mustafa OĞUZ

Mavişehir'de otomobilin çarptığı at kaderine terk edildi. Yaralı at Serpil Akın'ın büyük çabalarıyla itfaiyenin yardımıyla hayvan barınağına götürüldü.

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Güzel, yardımcıları ve öğrencileriyle aslanlara yem olmaktan dönen atın kırık ayağına özel yöntemle ‘‘Baston’’ taktı. Ayağı bandajlanan atın bir ayda yürüyeceği, ancak yük taşıyamayacağı belirtildi.

Umut için uğraştı

İZMİR Hayvanseverler ve Koruyanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Aydar, ‘‘Umut’’ adı verilen ata sahip çıktı. Derneğin de yardımıyla bir kamyonet tutan Aydar, bu konuda başarılı çalışmalar yapan Adnan Menderes Üniversitesi'nin yolunu tuttu. Sonuçtan çok memnun olan Aydar, ‘‘Daha önce muayene edenler hemen ölüm kararını verdi. Eğer bu sözlere uysaydım Umut şimdi aslanlara yem olmuştu’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!