İşte benim dünyam

Güncelleme Tarihi:

İşte benim dünyam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yeşil masanın sırrı

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özmen, sert mizaçlı, işinde titiz ve kararlı olmasıyla tanınıyor. Ancak Özmen, yoğun iş temposundan kendine vakit ayırmayı başarıp, haftana 2-3 gün masa tenisi oynuyor.

TÜRKİYE'nin en büyük ticaret borsası olan İzmir Ticaret Borsası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özmen. Sert mizaçlı görünümüne karşın çok esprili ve gülmeyi seven bir insan. Yeniliklere, önerilere açık, inandığı ve güvendiği insanlara danışarak, ekiple çalışmayı seviyor.

AYNI zamanda TOBB Başkanvekili de olan ve vaktinin büyük bölümünü Ankara'da geçiren Özmen, İzmirli işadamları arasında siyasilerle ve bürokratlara iyi ilişkiler içinde olmasıyla da tanınıyor. Bakliyat ihracatı yapan aile şirketinin yönetiminde de görev alan Özmen'in bir başka özelliği de işinde titiz ve kararlı olması. İzmirli işadamlarının kurduğu Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu üyeliği ve holdinge bağlı Güçbirliği Tekstil'de yönetim kurulu başkanvekiliğini de sürdüren Özmen, son yıllarda TOBB, İzmir Ticaret Borsası, işi ve ailesinden oluşan dörtgende, kendine vakit ayırmayı başarıyor. Haftanın en az 2-3 günü masa tenisi oynuyor.

ÜNİVERSİTEDE ŞAMPİYONLUK

56 yaşındaki Manisalı işadamının çocukluğu İzmir'in Tilkilik semtinde geçmiş. Pinpona da ilkokul çağlarında, Altınordu Spor Klubü'nün salonlarında başlamış. Pinpon, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okuduğu yıllarda vazgeçemediği uğraşı olmuş. Özmen, ‘‘Üniversitede arkadaşlarla zorlu maçlar yapıyorduk ve ben defalarca şampiyon oldum. Şimdi zevk almanın yanında sağlığım için de pinpon oynuyorum. Çünkü oyun sırasında terle birlikte çok içtiğim sigaranın toksinini atmış, aldığım kalorileri geri vermiş oluyorum'' diyor.

RAKİP BULAMIYOR

ÜNİVERSİTEYİ tamamlayıp, iş hayatına atıldığı yıllarda Özmen'in ilk işi işyerine bir pinpon masası almak olmuş. Özmen, önümüzdeki aylarda işyerini Kemalpaşa'ya taşıyacak, yeni binaya bir kaç pinpon masasının bulunacağı spor salonu yaptırıyor. Özmen, pinponun kendisi için vazgeçilmez bir spor olduğunu söylüyor. Pinpon oynarken kan ter içinde kalan Özmen, ‘‘İş yaşamındaki tüm stresimi ancak böyle atabiliyorum. İzmir'de olduğum sürece hafta içi her gün saat 17.00'den sonra mutlaka oynamaya çalışıyorum. Yakın çevremde pinpon oynayan tek insan da şirketimizin muhasebecisi Latif Bey. Onun dışında kimse bana rakip olamıyor. Latif Bey de emekli olunca ne yapacağım bilemiyorum'' diye hayıflanıyor.

KİTAP KURDU

ÖZMEN'in bir başka tutkusu kitaplar. Hatta tam bir kitap kurdu denilebilir onun için. Daha fazla kitap okuyabilmek için de hızlı kitap okuma tekniğini öğrenmeye çalışıyor bugünlerde. Her akşam bir kaç saati mutlaka kitap okumaya ayırdığını anlatan Özmen, Cumhuriyet Gazetesi'nin küçük kitaplarını da bir solukta okuduğunu söylüyor. En son okuduğu ve çok etkilendiği kitaplardan biri de Simyacı. ‘‘‘Okuduğum en iyi kitaplardan biri. Hele çöl tasviri çok beni etkiledi'' diyor.

Ormanda yürüyüş

İZMİR-Ankara arasında geçen yoğun iş trafiğinin zaman zaman kendisini boğduğunu söylüyor Özmen. Kendine yeterince vakit ayıramadığı için de sinirlendiğini anlatıyor:

‘‘İzmir Ticaret Borsası Başkanlığı'nı bırakacağım günü özlemle bekliyorum. Çünkü kendime daha fazla vakit ayırarak, dinlenmenin hesabını yapıyorum. Beni bekleyen işler olmasın istiyorum. Zaman zaman düşüncesi bile strese sokmaya yetiyor. Tek başıma deniz kenarına giderek, ormanda uzun yürüyüşler yapmak istiyorum''

YARIN: Bir doğa aşığı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!