Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2007 20:31
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, müminlerin, inançları gereği kendilerini iyiliğe adamaları gerektiğini, zorda ve darda kalanlara destek olmanın müslümanlığın temel şartı olduğunu vurguladı.
DOKUZ Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu, müminlerin, inançları gereği kendilerini iyiliğe adamaları gerektiğini söyledi. İyiliğin (hayr) ister bir davranış, ister bir ibadet, ister mal, yani dünyalık bakımından olsun; dini ve dünyaya ait meselelerde faydalı olan, arzu edilen şeyleri ifade ettiğini belirten Prof Emiroğlu, "O, istenilen, kötü karşılanmayan, kendisine rağbet edilen bir değerdir" dedi.
Kötülükten uzak durunİyiliğin karşıtı kötülüğün (şer) olduğunu, müminlerin, iradeleri dışında bir kötülükle karşılaştıkları zaman sabretmeleri gerektiğini de belirten Prof. Emiroğlu, iyilik yapmanın faziletlerini şöyle anlattı: "Müminlerin, hayır olarak yapılan her şeyin Allah tarafından bilindiğine ve karşılığının verileceğine olan inançları tamdır. Onlar, zerre ağırlığınca iyilik yapanın karşılığını göreceğini, buna karşın zerre ağırlığınca kötülükte bulunanın da cezasını bulacağını bilirler. Allah kullarını sürekli iyiliğe davet etmektedir.
İnsanlık idealiİyilik bir insanlık idealidir. Eğitim-öğretim kurumları ve bu alanda yapılan yatırımlar hep bu ortak ideali gerçekleştirmek yani iyi insan yetiştirmek içindir. Fakat iyilik şartlarına uyulmaksızın, kuru bir iddia ile iyilik idealine kavuşulamaz ve iyi olunamaz. İyilik, peşin faydası toplum tarafından görülecek, karşılığı da Allah katından alınacak bir yüceliktir. Şu áyette, iyiliğin ve iyi Müslüman olmanın şartları en özlü bir şekilde şöyle sıralanmaktadır:
Doğru olanlar"İyilik; Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inananların iyiliğidir ve sevgisini yüreğinde duyarak yakınlarına, yetimlere, düşkünlere, yolculara, yoksullara ve kölelere infak eden, namaz kılan, zekat veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler, zorda, darda ve savaş alanlarında sabredenlerin iyiliğidir. İşte bunlar doğru olanlardır ve Allah saygısıyla dolu olanlar da ancak bunlardır."
Yaratılanı sev yaratandan ötürüİlahiyatcı Prof. İbrahim Emiroğlu, Kur’án’ın, bizlerin iyilik ve takvada birbirimizle yardımlaşmamızı emrettiğini belirtti. Prof Emiroğlu, "İslám’ın hayat felsefesi, iyilik yaparak başkalarına güzel örnek olmayı önemsemektedir. Peygamberimizin hayat felsefesi, hakkı ve hayrı, yani iyiliği yaymak üzerine dayanır. Onun, yetimleri, yoksulları, zorda ve darda kalanları, maddi ve manevi yardıma muhtaç olanları nasıl bağrına bastığını, onlarla nasıl candan ve fedakárca ilgilendiğini biliyoruz. Allah’ı seven O’nun yaratıklarını da sever. "Yaratılanı sev, yaratandan ötürü" sözü bunu ne güzel anlatmaktadır" dedi.
İftara özel lezzetlerİzmir’deki otel, motel, restoran ve lokantalar iftar saatini özel olarak hazırladıkları sofralarla bekliyor. Bunlardan Kaya Prestige Otel Ramazan lezzetlerini Sedir Restoran’da sunuyor. İftariyelikler, zeytinyağlılar, sıcak yemekler, çeşitli tatlılar ve meyvelerle zenginleştirilmiş açık büfesi damak tadına düşkün konukların beklentilerine cevap verirken fasıl grubu da geçmişten günümüze Türk müziğinin en güzel eserlerini seslendiriyor.
HİZMET EKİBİKaya Prestige Otel Genel Müdür Yardımcısı Adil Çakır ve Catering Koordinatörü Elif Öncel başta olmak üzere tüm personel kusursuz hizmet için çaba gösteriyor.
Ramazan eĞlencesi mahalleye taŞINDIÇANAKKALE Belediyesi tarafından düzenlenen eğlenceler Ramazan gecelerine ayrı bir renk katıyor. Tiyatro Troya oyuncuları tarafından Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen eğlencede, Karagöz-Hacivat gösterisi, kanto, fasıl, orta oyunu gösterileri sergileniyor. Çanakkale Belediyesi Troia Halk Dansları Topluluğu da dans şovlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Sadece cuma akşamları düzenlenen eğlence programlarına Çanakkaleliler’in yoğun ilgi göstermesi nedeniyle, Ramazan eğlenceleri mahallelere taşınıyor. Ersan KÜÇÜKKURU, (DHA) ETKİNLİK PROGRAMI24 Eylül tarihinde İsmet Paşa Mahallesi Çataltepeliler Derneği’nde başlayacak olan mahalle etkinlikleri, 25 Eylül’de Troia Toplum Merkezi, 26 Eylül’de Esenler Hizmet Evi, 27 Eylül’de Fevzipaşa Mahallesi ve 29 Eylül’de Barbaros Mahallesi Toplum Merkezi’nde devam edecek.Oruç açıp yatırım planlarını açıkladıŞifa Hastanesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği İftar yemeği Bornova Şifa Hastanesi’nde gerçekleşti. İftara İzmir Vali Yardımcısı Ömer Karaman, AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, Şifa Hastaneleri çalışanları, Erzurumlular Derneği yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Yatırımlarını artıracaklarını söyleyen Şifa Hastaneler Grubu Başkanı Op. Dr. Mahmut Akdoğan, Bornova ve Narlıdere’de yatırım planları olduğunu açıkladı. Yemekte konuşan Şifa Hastaneler Grubu Başkanı Akdoğan, sağlığa yatırımın akıl karı olmadığını vurguladı. Op. Dr. Akdoğan, "200 milyon dolar yatırım yaparak hastane zincirimizi açtık. Ancak bu yatırım payı yüksek olmasına rağmen karımız yatırımımıza göre çok düşük. Ancak biz sağlık sektörüne hizmet vermek için yatırımlara devam edeceğiz. Bornova’daki hastanemizi genişleteceğiz ve Narlıdere’ye de yatırımımızı yapacağız" dedi.
Mehmet KURT İZMİR, (DHA)Kestane Pazarı Camisi (Merkez) İzmir merkezinde Kestane Pazarı denilen yerde bulunan bu camiyi Eminoğlu Hacı Ahmet Ağa hicri 1079 (1663) yılında yaptırmıştır. Kesme taş ve moloz taştan yapılan cami iki katlı olup, alt katında dükkán ve depolar bulunmaktadır. Merdivenle çıkılan caminin önünde üç kubbeli bir son cemaat yeri olup, yakın tarihlerde camekánla çevrilmiştir.
MİHRABA SELÇUK’TAN TAKVİYE GETİRDİLERİbadet mekánı kare planlıdır. Üzeri tromplu bir kubbe ile örtülüdür. Ana kubbe köşelerdeki küçük kubbelerle desteklenmiştir. Niş şeklindeki mihrabının üst kısmına XIX. yüzyılda Selçuk’taki İsa Bey Camisi’nden getirilen bir bölüm eklenmiştir. Caminin batısındaki minaresi kesme taş kaide üzerine yuvarlak gövdeli ve tek şerefelidir.