Işığa 300 metre kaldı

Güncelleme Tarihi:

Işığa 300 metre kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2014 01:05

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile birlikte, yapımı devam eden Konak-Yeşildere Tünelleri’nde incelemede bulundu.

Haberin Devamı

Denizli, bin 674 metresi tünel, 850 metresi bağlantı yolları olmak üzere 2 bin 524 metre uzunluğundaki tünellerde son 300 metrenin kazı çalışmalarının aralıkta bitirileceğini söyledi, “2015’in ilk yarısında da hizmete girecek” dedi.

Riskli alan geçildi

Tünellerin hizmete girmesiyle İzmir trafiğinin nefes alacağını belirten İlknur Denizli, “Riskli alanın büyük bölümü geçilmiş durumda. Bu da çalışmaların bundan sonra çok daha hızlı ilerleyeceğini gösteriyor. İzmirliler, ‘Tünel’ dediğinizde kötü hatıralara sahip. Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişteki başarısızlıkları İzmirliler’de ciddi travma oluşturdu. İzmirliler endişe etmesinler, Ulaştırma Bakanlığımız Türkiye genelinde bu türden projelerde başarısını, becerisini eserleriyle ortaya koymuş durumda. Bakanımız Lütfi Elvan da inşaat süreciyle yakından ilgileniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Işığa 300 metre kaldı

CHP Aydın’da, Barkan Kalınomuz başkanlığındaki il yönetimi istifalar nedeniyle bir süre önce düştü. CHP Merkez Yürütme Kurulu, 15 Eylül’de Bozdoğan İlçe Başkanı Hikmet Saatçi’yi kayyum olarak il başkanlığına atadı. Atamanın ardından önceki gün olağanüstü kongreye gidildi. Saatçi ile Mustafa Müftüoğlu’nun listeleri yarıştı. Tüzüğe rağmen çarşaf liste yerine blok liste ile seçime gidilmesi nedeniyle gergin anlar yaşandı. 596 delegeden 488’i sandık başına gitti. 296’sının oyunu alan Hikmet Saatçi başkan seçilirken, Müftüoğlu 186 oy alabildi. 6 oy geçersiz sayıldı. Hikmet Saatçi başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Kadriye Akgün, Yücel Akkılınç, İlhan Arslan, Mesut Atakan, Süleyman Bakkal, Vildan Bora, Selahattin Çetinkaya, Nihat Ekiz, Mustafa Güner, Sibel Işık, Havva İnegöllü, Damla Kaya, Okan Kılıç, Hüseyin Erez Kocabıyık, Naci Koyuncuoğlu, Yüksel Macaroğlu, Polat Bora Mersin, Ali Fırat Özbulat, Saliha Polat, Serhan Seyhan, Güven Sığırcı, Ali Akif Uysal, Nilüfer Ünüvar ve Meltem Çetin Vardar yer aldı. ? Cem ULUCAN, (DHA) CHP’de bayrak Saatçi’de Açık hava müzesi Hem tarihi doku ve tescilli binaların, hem de kazı sırasında rastlanan eserlerin korunmasına çok önem verildiğini ifade eden Denizli, “Kazı sırasında çıkarılan eserlerin Damlacık’ta bir açık hava müzesi oluşturup sergilenmesi için de gerekli girişimler yapılacak. Açılacak açık hava müzesi İzmir’in turizmine önemli katkı sağlayacak” görüşünü paylaştı. ? İZMİR, (DHA) ? İZMİR’de 692 ilk ve orta dereceli okulun boş müdürlük kontenjanlarına 3 bin 800’e yakın adayın başvurduğu öğrenildi. 16 Ekim’de başlayacak mülakatlara barajı aşamayıp öğretmenliğe döndürülen müdürler de katılacak. Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, mülakata 2 bin 400 kişinin alınmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Mülakat 16-23 Ekim arasında. Bu kadar kısa sürede 2 bini aşkın eğitimci nasıl bir mülakattan geçirilebilir? Kaşına, gözüne mi bakacaklar? Bilindiği gibi performans değerlendirmesinde yüzlerce okul müdürü koltuğunu kaybetmişti. Değerlendirmeleri göreceğiz. Yine daha önce olduğu gibi Eğitim Bir Sen üyeleri mi kayırılacak, hak eden mi kazanacak? Sendika olarak bu süreci yakından takip edeceğimizi ve her türlü hukuk dışı uygulamada taraf olacağımızı Milli Eğitim yetkilileri bilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!