İşadamlı bürokratlı kaçak kazıya baskın

Güncelleme Tarihi:

İşadamlı bürokratlı kaçak kazıya baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 00:00

Keçi Kalesi bölgesinde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapan, aralarında işadamı, iki devlet memuru ve bir maden mühendisinin de bulunduğu 24 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

İZMİR’in Selçuk İlçesi’ndeki ören yeri Keçi Kalesi bölgesinde kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen, aralarında işadamı, iki devlet memuru ve bir maden mühendisinin de bulunduğu 24 kişi yakalandı. İzmir polisi, istihbari çalışma doğrultusunda, elebaşılığını, birkaç şirketin yönetim kurulu başkanı A.B.U.’nun (78) yaptığı suç örgütünün, kent merkezi ve ilçelerinde tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yaptığı bilgisini edindi. Soruşturmada, A.B.U.’nun talimatlarıyla suç örgütü üyelerinin, Torbalı ve Selçuk ilçeleri arasındaki ören yeri Keçi Kalesi bölgesinde kaçak kazı yapacakları saptandı.
Maden alanı yasaktır
Örgüt üyelerinin, kazı faaliyetini dikkat çekmeyecek şeklinde maden arama işlemi gibi göstermeye karar verdikleri, maden mühendisi A.K. (43), İstanbul Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde görevli bir memur ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nde komisyon başkanı H.C.’yle (50), bölgede inceleme yaptıkları belirlendi. Takip edilen zanlıların, Keçi kalesi bölgesinde kazı yapacakları yerin etrafına, “Maden alanına girmek tehlikeli ve yasaktır” levhaları asarak kamufle olduklarının ve resmi yerlere başvurularına rağmen izin almadan kazıya başladıklarının tespit edilmesiyle harekete geçildi. Zanlılardan N.Ö.’nün, aynı suçtan, bir ay önce cezaevinden çıktığı belirlendi.

Haberin Devamı

BAYAN FİGÜRLERİ

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, dedektörler, kompresörler, çok sayıda kürek, el, kafa lambası, 2 bayan figürlü tarihi obje, 6 sikke, 1 topraktan yapılmış kandil, 2 tabanca, 24 mermi, tarihi eser fotoğraflarının bulunduğu kataloglar ele geçirildi. 24 zanlı, İzmir Adliyesi’ne sevkedildi.
Kazı yerine baskın

Kazı yerine baskın yapan ekipler, zanlıların, 8 metre derinliğinde çukur açtıklarını, kayaları parçalamak amacıyla iş makinası da kullandıklarını, konaklamak amacıyla çadır kurup, kayaların kovuklarına yiyecek gizlediklerini saptadı. H.D. (36), E.T. (28), İ.D. (42), O.C. (40), M.K. (38) ve C.K. (35) yakalandı. Bu kişilerle bağlantılı, elebaşı A.B.U., N.Ö. (52), E.D. (39), maden mühendisi A.K., A.S. (49), K.S. (47), E.A. (34), M.S.D. (36), H.C., Ö.F.G. (35), H.T. (49), H.U. (35), T.K. (53), Ş.Y. (40), Ö.V. (61), A.B. (37), H.O. (41), T.K. de (53), Selçuk, Urla, Torbalı ve Kemalpaşa’da yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!