İş Dünyası

Güncelleme Tarihi:

İş Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


Haberin Devamı

LİO’dan yurtdışı markalaşma atağı

LİO Yağ, yurtdışında markalaşma atağı başlatıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Aksoy, 36 ülkeye varan satış ağını pazarlama yatırımlarıyla desteklemek istediklerini belirtti, ‘‘Pazarda daha etkin ve yaygın olmak için Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu'da şubeler açılmayı ve Lio'nun hakimiyetinde şirketleşmelere gitmeyi planlıyoruz’’ dedi.

Paperworld’e Mopak damgası

KAĞIT ve kırtasiye sektörünün en büyük fuarı Paperworld 2001'e katılan Mopak, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen fuardaki geniş standında tüm ürünlerini sergileyen Mopak, yeni iş bağlantıları da yaptı. Yurtdışındaki pazar paylarının her geçen gün arttığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, ‘‘Fuarda görüştüğümüz işadamlarından gelen talepleri değerlendirerek ihracat hacmimizi büyüteceğiz’’ dedi.

BMC’den 2001’de üç büyük yatırım

BMC Sanayi ve Ticaret, 2001 yılında üç büyük projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen yatırımlara ara vermediklerini belirten Genel Müdür Mehmet Demirpençe, ‘‘Bu yıl yeni ürünlerle şimdiye kadar hiç bulunmadığımız alanlara girmeyi planlıyoruz. Ağır ticari araç, hafif ticari araç ve toplu taşıma araçlarına bir dizi yenilik getirmeye dönük çalışmalar sürüyor’’ dedi.

Norm Cıvata’dan atılıma devam

OTOMOTİV yan sanayinin önde gelen kuruluşlarından Norm Cıvata'nın geleneksel bayi toplantısı Princess Otel'de yapıldı. Bayilerin sorunlarının da tartışıldığı toplantıda, 2001 projeleri de bayilere aktarıldı. İhracatta da ciddi atılımlar yaptıklarını dikkati çeken yetkililer, ‘‘İç piyasada da büyüyeceğiz’’ dedi.

Mazda Motor 2001 için çok iddialı

MAZDA Motor'un Türkiye Distribtörü olan Yeni Otomotiv, 2001'e iddialı girdi. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mermer, Gaziemir'deki Mazda Center'la bu yıl ciddi atılımlar yapacaklarını söyledi, ‘‘Uzur yıllardır Türkiye'de olan Mazda Motor'un kaybını bu yıl kapatacağız. Fiyatta da iddialıyız ve rakiplerimizden daha düşük fiyatlarla piyasada yer alacağız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!