Güncelleme Tarihi:
İZMİR Barosu avukatlarından Sunay Doğan, bir müvekkilinin alacağını tahsil etmek için geçtiğimiz Nisan ayında Küthaya’nın Simav İlçesi’ne hacze gitti. Doğan, alacakları olan 39 bin TL karşılığında, borçlu Uğur Ok’a ait 6 büyükbaş hayvanı icra görevlileri ile birlikte haciz etti. Haciz görevlisi İnekleri yeddiemin olarak Bekir Akbaş’a 8 Nisan 2009’da teslim etti.
Bakım ve yem parası
Haczedilen 6 inek, 2 Haziran 2009’da icra yoluyla açık artırmada 7 bin 300 TL’ye satıldı. İnekleri bakması için yeddiemin olarak atanan Bekir Akbaş, iki ay baktığı ineklerin bakım ve yem masrafı olarak 6 bin 876 TL harcadığını bunun kendisine ödenmesi için icraya başvurdu. Akbaş, icra müdürlüğüne iki ay içerisinde yaptığı harcamaları tek tek kalem kalem yazıp verdi. Bekir Akbaş, baktığı 6 ineğin, 52 çuval yem, 84 balya saman, 67 balya yonca, 5 ton pancar küspesi, elektrik ücreti, 19.5 ton su, nakliye ve bakıcı ücreti olarak 6 bin 876 TL masraf yaptığını bunun kendisine ödenmesini istedi.
Mahkeme reddetti
Dilekçeyi inceleyen Simav 1. İcra Müdürlüğü Bekir Akbaş’ın talebini yerinde görmeyip reddetti. Kararda, Bekir Akbaş’a belirtilen tahrihte hayvanların teslim edildiği, haciz ve muhafaza işlemleri sırasında bu kişinin herhangi bir yeddieminlik ücreti istemediği ve bu nedenle kendisine yeddiemin ücretinin taktir edilmediği, davacının, masrafları resmi belge ile belgelendirmediği, dilekçesinde sadece beyan ettiği, bu haliyle bir alacağı olduğunu kanıtlayamadığı belirtildi.
Karşı dava açtı
Avukat Doğan da bu kez Bekir Akbaş’a karşı alacak davası açtı. Doğan, iki ay içerisinde ineklerden elde edilen süt parasını kendilerine ödenmesini istedi. Doğan, araştırma yaptıklarını, ineklerin 5 yıldızlı otelde iki ay kalması halinde bu kadar para ödenmeyeceğini söyledi. Avukat Sunay Doğan, “Yeddiemin biraz uçmuş. Ülkenin ekonomik krizde olduğunu bilmiyor galiba, uzayda mı yaşıyor. 6 inek iki aylık süre içerisinde bu kadar yem yiyip, 19.5 ton su içmesi imkansız” dedi.