İlaç dedektifleri

Güncelleme Tarihi:

İlaç dedektifleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 01:10

İZMİR merkezli ÇEKOOP (Çevreci Eczacılar Kooperatifi), doğru ilaç kullanımını yaygınlaştırmak, ilaçların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla geliştirdiği projelerine bir yenisini ekledi. İlk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak başlatılan, simgesi çizgi dünyanın ünlü dedektifi ‘Müfettiş Gadget’ olan ‘İlaç Dedektifleri’ kampanyasında minikler hem oyun oynuyor, hem resim yapıyor, hem de ‘doğru ilaç nasıl kullanılır’ı öğreniyor.

Haberin Devamı

Eczacılar eğitim aldı
Kampanyanın çalışmalarına ağustos ayı sonunda, uygulamasına ise kasımda başladıklarını söyleyen ÇEKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Şule İlkkurşunlu, “Projeye gönüllü olarak katılan 23 üyemiz 2 gün boyunca çocuklarla doğru iletişim kurabilmek amacıyla formasyon ve drama dersi aldı. Hazırladığımız görseller aracılığıyla çocuklara ilacın nereden nasıl alınacağını, nasıl kullanılacağını ve zamanı geçmiş ilaçlar için ne yapılacağını anlatıyor, bunları aileleriyle paylaşmalarını istiyoruz. Ardından çocukları gruplara ayırıp öğrendiklerini hemen orada akıllarına geldiği şekilde bir oyunla anlatmalarını istiyoruz. Son olarak da gruplara ayırıp resim ya da afiş yaptırıyoruz” dedi.

İlaç dedektifleri

Haberin Devamı

173 TON ATIK ILAÇ IMHA

İlkkurşunlu, atık ilaç kampanyasının sürdüğünü de sözlerine ekleyerek, “Günü geçmiş ilaçların doğaya atılmasının önüne geçmek için başlattığımız kampanyamız sürüyor. Bugüne kadar 173 ton ilaç imha edildi” dedi.

İlaç dedektifleri

AMAÇ TÜM ÜLKEYE YAYMAK

Bornova Nokta Koleji’nde yaptıkları eğitimle birlikte 1 ayda yaklaşık 500 öğrenciye ulaştıklarını ifade eden İlkkurşunlu, projenin Denizli, Manisa ve Aydın’daki üyeleri tarafından da yürütüldüğünü belirtti. Şule İlkkurşunlu, “Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’yle anlaştık. Karşıyaka’daki 14 eczacı üyemiz de uygulamalı eğitim aldı, önümüzdeki günlerde okullarda uygulamalı eğitime başlayacaklar. Amacımız, 612 üyemiz aracılığıyla projeyi tüm Türkiye’ye yaymak. Sonsuz bir hedef kitlemiz var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!