Güncelleme Tarihi:
TÜRKİYE Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Genel Başkan Yardımcısı ve Ege Yemek Sanayicileri Derneği (EYSAD) Başkanı Ahmet Hakan Ay, Ramazan ayı boyunca kurulan iftar çadırlarının bazılarında hijyen dışı hizmet verildiğini, belirterek, yetkililerin önlem alması gerektiğini söyledi. İftar çadırlarının 17-18 işadamı derneğinin elinde yürüdüğünü, bunların da uzun yıllardır çalıştıkları işletmelerle bir kalıp oturttuklarını kaldeden Ay, “Çadırların iç donanımı, hijyen, yemeğin sunumu gibi konularda belirli işadamı dernekleri çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Ancak bazı çadırlar yeterli koşullara maalesef sahip değil. Yetkili kuruluşların çadırları sürekli olarak denetlemesi gerekiyor. Yemeklerin nereden getirildiği, nasıl dağıtıldığı ve nerelerde sunulduğu çok önemli. Havalar sıcak. Özellikle dağıtma koşullarının normal olup olmadığı araştırılmalı. Bu söylediklerim çadırların hepsi için geçerli değil, ama bazı ücra yerlerdeki çadırların durumu kabul edilemez” dedi.