Güncelleme Tarihi:
Fırınlama Teknikleri ve Ekmek Yapımı dersinde, eğitmen şef Merve Burcu Akbulut tarafından işin sırlarını öğrenen öğrenciler, birbirinden farklı ekmek çeşitleri yaparak not aldı. Yapım teknikleri ve malzemeler değişiklik gösterse de ekmeğin birçok ülkede önemli bir besin olarak görüldüğünü belirten Eğitmen Şef Akbulut, ekmeğin sadece karın doyurmak için yenen bir besin kaynağı olmadığına dikkat çekti.
"30 çeşit ekmek yaptık"
Ekmeğin menüde tek başına birçok noktaya etki edebilecek bir öğe olduğunu belirten Akbulut, “Öğrencilerimiz bu derste hangi çeşit ekmeklerle hangi menünün uygun olabileceğini, ekmeğin hem pişirme hem de yapım aşamasındaki farklılıkları öğreniyorlar. Bugün de birbirinden farklı yaklaşık 30 çeşit ekmek yaptık” dedi.Ekmeğin aroması ile yemeğe eşlik ettiğini belirten Merve Burcu Akbulut, tereyağı ile taze otlarla tatlandırılmış sütlü ekmek, salata ile zeytinyağlı baharatlı haşhaşlı grisini veya krakerler, peynir tabağı ile incir ve üzümlü ekmek, çorba ile tam buğday unlu siyah ekmek veya soğanlı ekmek sunulabileceğini hatırlattı.