İEÜ başarıya açılan kapı

Güncelleme Tarihi:

İEÜ başarıya açılan kapı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2010 20:20

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversite tercihi yapacak adaylara “doğru adres” olarak İEÜ’yü gösterdi.

Haberin Devamı

DEMİRTAŞ, adaylara seslendi; “Özellikle ticari yaşamda başarılı bir hazırlık istiyorsanız doğru tercihiniz İEÜ’ olacaktır. Biz girişimci öğrenciler, iş arayan değil aranan öğrenciler yetiştiriyoruz. Başarımız tescilli. Bu konuda tevazu göstermeyeceğim. Şampiyonlar çıkaran izmir’in şampiyon üniversitesiyiz. İEÜ başarıya açılan kapıdır” dedi.Dünya üniversitesiDemirtaş, Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında üniversite ile ilgili yenilikleri anlattı, bilgi verdi. Tercih birimi ile tüm adaylara hizmet vermeye başladıklarını belirten Demirtaş, hedeflerinin “uluslararasılaşma” ve “araştırma odaklı eğitim” olduğunu vurguladı. Bazı bölüm mezunlarının da hiç iş aramadan mesleklerini yapmaya başladıklarına dikkat çeken Demirtaş, hedeflerinin uluslararası bir dünya üniversitesi olmak olduğunu söyledi. Demirtaş, 13 farklı ülkeden öğrenciye eğitim verdiklerini ve 20 ülkeden akademisyen ile çalıştıklarını belirterek, “İzmir’e layık bir üniversite olmak istiyoruz. izmir nasıl kozmopolit bir yapıya sahip ise bizim üniversitemiz de o derece kozmopolit. Dünyanın her ülkesinden öğrenci kabul ediyoruz” dedi.

Avrupa Komisyonu tescil etti

Haberin Devamı

Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin ise, Türkiye’de Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi’ne sahip 4 vakıf üniversitesinden biri olduklarını söyledi. Sezgin,  eğitim kalitelerinin artık Avrupa Komisyonu tarafından da tescil edildiğini belirterek, “Öğrencilerimiz bu diploma ile Avrupa’nın tüm ülkelerinde, istedikleri üniversite yüksek lisans ve doktora yapıp, çalışma imkanına kavuştu. Farklılık yaratmakDiğer yandan bu yıl yeni eğitime başlayacak olan Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ile Sosyoloji Bölümümüz, Türkiye’deki önemli bir iş açığını kapatacak. yök’ten onayı alınan Hukuk Fakültemiz ise önümüzdeki eğitim döneminde ilk öğrencilerini alacak. 2010/2014 stratejik planımızda da belirlediğimiz gibi öğrenci odaklı eğitim anlayışımızla, uluslararası arenada da önemli bir noktadayız.  Hedefimiz eğitimde farklılık yaratmak. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’de hep ilk

Haberin Devamı

? Demirtaş, Lojistik, Uluslararası İlişkiler ve AB, Yazılım Mühendisliği gibi pek çok önemli bölümün Türkiye’de ilk kez İEÜ’de açıldığını hatırlattı. Demirtaş, İEÜ’nün şampiyonlar çıkaran izmir’in, şampiyon üniversitesi olduklarını kaydederek, “Birçok bölümümüz Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Bu konuda tevazu göstermenin bir anlamı yok. LYS şampiyonunu çıkaran izmir’in şampiyon üniversitesi de İEÜ’dir. İEÜ, sadece eğitim kalitesi değil, sosyal imkanlarıyla da üniversite adayları için başarının doğru adresi olacaktır” diye konuştu.

Çobana danışman geliyor

izmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği 100 küçükbaş hayvanı olan besicilere danıymanlık hizmeti verecek. “Tarımsal Danışmanlık Hizmeti Yetki Belgesi” için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunan izmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin ilgili belgesi jet hızıyla onaylandı. 100 adet ve üstü küçükbaş hayvana sahip üyelere, başvuruda bulunmaları durumunda Birlik Veteriner Hekim ya da Zooteknist Ziraat Mühendislerinden oluşan tarım danışmanları atayacak. Hizmetten yararlanan üyeler her konuda tarım danışmanların bilgisine başvurabileceği gibi danışmanlar düzenli olarak üyeleri ziyaret edecek. Danışmanlar düzenli ziyaretlerinde yetiştiricinin sorunlarını dinleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!