Horoz ikmale kaldı

Güncelleme Tarihi:

Horoz ikmale kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 00:00

Süper Lig’de 16 maçlık ilk etabı 13. sırada bitiren yeşil-siyahlı ekipte savunma zaafları ve deplasman fobisi ön plana çıktı. En çok gol yiyen iki takımından biri olmasına karşın Cenk ve Burak'ın A Milli Takım'a çağırılması Denizli'ye gurur verdi.

GEÇEN sezon Süper Lig'i 7. sırada bitiren kadroda revizyon yaparak 2008-2009'a yeni bir ekiple başlayan Denizlispor, 16 haftalık ilk periyotta aradığını bulamazken, ikinci yarı öncesi tehlike sinyalleri verdi. Devreyi 15 puanla düşme hattının üç basamak üzerinde, 13. sırada tamamlayan yeşil-siyahlı ekip, kalesinde 31 gol gördü ve Kocaelispor'dan (41) sonra ligin en çok gol yiyen ikinci takımı oldu.

YALÇIN’LA 9 HAFTA

Geçen sezon Belediyespor'u şampiyon yaptıktan sonra Horoz'un dümenine geçen Teknik Direktör Ali Yalçın ilk 9 haftada 8 puanda kalınca yönetim 11. haftada Ümit Kayıhan'la el sıkıştı. Kayıhan'ın görev yaptığı 6 maçlık dönemde sadece 4 puan alabilen Horoz, 2-0 öne geçip 3-2 kaybettiği Kocaelispor ve 3-0 galibiyetten 4-3 yenilgiye sürüklendiği Bursaspor maçlarıyla adından çok söz ettirdi.

FORVETE GEÇER NOT

Süper Lig’in en çok gol yiyen iki takımından biri olmasına karşın, 16 maçta fileleri 22 sarsarak en golcü 8 takım arasına girme başarısını gösteren Denizlispor, 9 mağlubiyetle Hacettepe ve Kocaelispor'dan sonra en fazla yenilen ekip oldu. Kalesinde bunca gol görmesine rağmen önce savunmanın solunda görev yapan Çağlar'ın, ardından genç file bekçisi Cenk Gönen'in A Milli Takım'a çağırılmaları ise Denizlispor camiasına gurur verdi.

DIŞ SAHADA KAYIP

Denizlispor adına ilk yarının ön önemli notlarından biri de deplasman fobisiydi. Evinde 8 maçta 14 puan toplayan yeşil-siyahlı ekip, 8 deplasmandan 1 puan çıkarabildi. Tek beraberliğini Hacettepe'den alan Horoz, diğer 7 müsabakadan başı önde ayrıldı. Ara transferde eksikleri giderip ikinci yarıda farklı bir kimlikle taraftarının karşısına çıkmaya hazırlanan Denizlispor hazırlıklarına 29 Aralık'ta başlayacak.

MAÇ SONUÇLARI

Galatasaray: 4 - Denizlispor: 1

Denizlispor: 3 - Antalya: 2

Konyaspor: 1 - Denizlispor: 1

Denizlispor: 0 - Trabzonspor: 1

Gaziantep: 2 - Denizlispor: 1

Denizlispor: 2 - İstanbul BŞB: 1

Hacettepe: 1 - Denizlispor: 0

Denizlispor: 2 - Gençlerbirliği: 2

Sivasspor: 3 - Denizlispor: 1

Denizlispor: 1 - Kayserispor: 0

Kocaelispor: 3 - Denizlispor: 2

Denizlispor: 4 - Bursaspor: 3

Eskişehir: 4 - Denizlispor: 3

Denizlispor: 0 - Fenerbahçe: 1

Ankaraspor: 2 - Denizlispor: 0

Denizlispor: 1 - Ankaragücü: 1

Hesapta olmayan kayıplar yaşadık

SEZONA yeni bir kadroyla başladıklarını ve uzun süre uyum sıkıntısı yaşadıklarını belirten Başkan Ali İpek, ’’Hesapta olmayan kayıplar yaşadık. Şu anda en az 21 puanda olmamız gerekiyordu. Ama genç oyuncularımız birbirlerine ve lige uyum sağladılar. Ayrıca ara transferde gerekli takviyeleri de yapacağız. Denizlispor ligin ikinci yarısında en az 27-28 puan toplar. Düşmeyi aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz’’ diye konuştu.

Defanstaki sorunu çözmek zorundayız

DENİZLİSPOR Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, ilk yarıda akıl almaz maçlar kaybettiklerini ve bu kayıpların hasaplarını alt üst ettiğini söyledi. Defansta sorun yaşadıkları haftalarda forvette iyi işler yaptıklarını, savunmaya ağırlık verdikleri maçlarda ise hücumda tıkandıklarını belirten Kayıhan, ’’Hastalığa teşhis koyduk. Devre arasında yapılacak takviyelerden sonra futbolseverler ikinci yarıda farklı bir ekip izleyecekler’’ dedi.

Taraftar bu takıma tam destek versin

TAKIM Kaptanı Selahattin Kınalı Denizlispor'un ligde hiçbir sorun yaşamayacağını belirterek taraftarlardan kendilerini güvenmelerini ve destek vermelerini istedi. İlk yarıda genç bir takım olmanın sıkıntılarını yaşadıklarını söyleyen tecrübeli futbolcu şöyle konuştu: ’’Taşlar yerine oturdu. Eksik mevkilere yapılacak transferler işimizi kolaylaştıracak. Bence ikinci yarının ortalarında ligde kalmayı garantileriz.’’

Kaleye 2. Göztepeli

Vega ile yollarını ayıran yönetim, ikinci kaleci olarak Cenk gibi Göztepe altyapısından yetişen Bora’yı transfer etti.

İKİNCİ yarı öncesi transfer çalışmalarına hız veren Denizlispor, Brezilya Serie B takımlarından Criciuma'nın stoperi Wescley'in ardından Sakaryaspor'un yedek file bekçisi Bora Körk'le de anlaşma sağladı. Sezon başında büyük umutlarla alınmasına rağmen Cenk'in arkasında yedek kalınca geçen hafta yeşil-siyahlı kulüple yollarını ayıran Venezüellalı Vega'nın yerine transfer edilen Bora ile iki yıllık ön sözleşme imzalandığı bildirildi. 28 yaşında ve 1,87 metre boyundaki file bekçisinin önümüzdeki günlerde Denizli'ye gelerek resmi mukavele imzalayacağı açıklandı. Birinci kaleci konumundaki Cenk Gönen gibi Göztepe altyapısından yetişen Bora Körk sarı-kırmızılı kulüpte sergilediği başarılı performans sonrası 2004-2005 sezonunda Malatyaspor'a transfer olmuş, buradan da Sakaryaspor'a gitmişti. Teknik Direktör Ümit Kayıhan, Göztepe'den öğrencisi olan Bora'nın yeteneklerine inandığını belirterek, ’’Kalede Cenk'e iyi bir alternatif olacağına inanıyorum’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!