Hisarcıklıoğlu Çanakkale'de

Güncelleme Tarihi:

Hisarcıklıoğlu Çanakkalede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 13:52

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından düzenlenen ’Çanakkale’nin Yıldızları’ ödül törenine katılmak üzere kente geldi.

Haberin Devamı

ÇTSO tarafından düzenlenen ’Çanakkale’nin Yıldızları’ ödül törenine katılacak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, ilk olarak Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de yer aldı.

"ÇANAKKALE BİZİM TARİHİMİZİN BAŞLANGICIDIR"

Ziyarette konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, hayırlı iki iş için kente geldiklerini söyledi. Çanakkale’de yüksek vergi ödeyenlere plaket vereceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, ayrıca TOBB Sosyal Bilimler Lisesi’nin temelini atacaklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Çanakkale bizim tarihimizin başlangıcıdır. O açıdan burada olmak her zaman için bize hem manevi huzur, hem de motive ediyor. Aynı zamanda Çanakkale’miz gerek sanayi, gerek tarım, gerek turizm açısından müthiş potansiyeli olan bir şehrimiz. Bu açıdan burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

AK Parti eski Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı olmasının kent için büyük önem taşıdığını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bundan da Çanakkaleliler olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Genç, akademik, dinamik bir valimizin olması da bizim için büyük bir şans. İşin hem mekteplisi, hem alaylısı. Bu özel sektör için büyük bir şans" diye konuştu. Çanakkale Valisi Hamza Erkal hem Bakan Yardımcısı’nı hem de TOBB başkanını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"İlimizle ilgili bu kadar teveccüh gösterilmesi ve lise yapılması bizim için büyük bir onur. Elbetteki ülkemizin ekonomik anlamda en üst seviyesinde olan TOBB Başkanı Hisarcılıkoğlu’nun Çanakkale’mize verdiği değer, önem bundan sonra geliştireceğimiz diyalog ve ilişkiler açısından da çok önemli. Ümit ediyorum ki kamu sektörü ve sanayi iş birliği anlamında da bundan sonraki süreçte bu işin içinde oluruz, Çanakkale’mize değer katarız. Çanakkale’nin birincil ürünlerinde biri tarım. Tarım sektörü çok önemli. Çanakkaleli hemşehrimizin bu anlamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yardımcısı olması bizim açımızdan çok önemli. Tarımımızın gelişmesi, daha üst seviyelere taşınması için büyük çalışmalar yapacağını, bize yardımcı olacağını düşünüyorum."

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Daniş ile Hisarcılıkoğlu, Valilik ziyaretçi defterini imzaladı. Vali Erkal, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’e üzerinde ’Troia’nın simgelerinin bulunduğu duvar saati ile Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılı anısına hazırlatılan yüzük hediye etti. Hisarcıklıoğlu da TOBB olarak Türkçe baskısını yaptırdıkları Dede Korkut kitabını hediye ettiği Vali Erkal’a, bu kitaptan alınacak çok nasihat olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

DOLARIN YÜKSELİŞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Haberin Devamı

"Biliyorsunuz, birincisi son günlerde Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan gerginliğin etkileri var. İkincisi; Çin’de yeniden alevlenen büyümenin kaygıları, global piyasaları da endişeye sevk ediyor. Üçüncü olarak da FED’in faiz artırımının başlamasıyla beraber bu etkileri artık görmeye alışkın hale gelmek lazım. Bu sadece dolardaki yükselişe değil, faizlerdeki yükselişe de neden olabilir önümüzdeki dönemde. Artık FED faizlerinin de artacağına alışkın olmamız lazım. Bu bize neyi gerektiriyor. Özellikle borçlanırken, alacağın olmadan borçlanmamak lazım. Hangi para kaynağından alacağınız varsa o para kaynağından borçlanmak lazım. Aslında 2016’ya baktığımız zaman en önemlisi şu: Enseyi karartmadan geçireceğimiz bir yıl olması lazım. Onun için hepimiz adımlarımızı atarken dikkatli ve temkinli atmak durumundayız."

BAKMADAN GEÇME!