Hırsızın belalısı Bitirim Timi oldu

Güncelleme Tarihi:

Hırsızın belalısı Bitirim Timi oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 00:00

23 işyerinden hırsızlık yapan üç kişi, ‘Bitirim’ olarak bilinen sivil polisin düzenle-diği operasyonla yakalandı. Rahat bir nefes alan marketçiler, polise teşekkür etti.

Haberin Devamı

MUĞLA´nın Marmaris İlçesi´nde toplam 23 işyerinden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen üç kişi, polisin düzenlediği ``Sucuk’’ adı verilen operasyonla yakalandı. Armutalan, İçmeler ve Beldibi Beldeleri´nde, geçen Aralık ayından bu yana büyük çoğunluğu market toplam 23 işyerinden hırsızlık yapılması polisi harekete geçirdi. Bölgede, çalışma başlatan ``Bitirim’’ olarak bilinen sivl polis ekipleri, yaptıkları istihbara çalışmaları sonucunda, hırsızlık olaylarını aynı suçtan sabıkaları bulunan K.D., F.Ş., ve G.K.´nin yaptığını belirledi.
Sucuk operasyonu
Bunun üzerine, zanlıların kaldığı Çıldır Mahallesi, 126 Sokak´taki eve, önceki gün saat 03.30 sıralarında ``Sucuk’’ adını verilen bir operesyon düzenledi. Operasyonda, hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri ileri sürülen üç zanlı gözaltına alındı. Zanlıların, aynı zamanda depo olarak da kullandığı belirlenen evde yapılan aramalarda çalıntı olduğu belirlenen 12 cep telefonu, 6 MP3 çalar, 5 IPOD, 1 Play Station-3, 18 telefon araç şarj aleti, 15 kangal sucuk, 300 paket sigara, 17´si yerli 45 şişe içki, 37 ekran 1 televizyon, 2 dizüstü bilgiyar 2 el örmesi kilim ve toplam 2 bin TL´lik bozuk para ele geçirdi. Gözaltına alınarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne götürülen zanlılardan K.G.´nin 15, F.Ş.´nin 21 ve G.K.´nin ise 4 ayrı hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu öğrenildi. Ele geçirilen çalıntı mallar sahiplerine teslim edilirken, market sahipleri emniyet güçlerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

6 ekip 24 saat görev yapıyor
Marmaris İlçe Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği emrinde, 2008 yılı başında 2´şerli ekipler halinde 12 polisten oluşan ve halk arasında “Bitirim Timi’’ olarak bilinen sivil polis ekipleri, hırsızlık, kapkaç ve asayiş gibi olaylara anında müdahale ediyor. Bitirim Timleri, ilçenin büyük mahalle ve beldelerindeki ara sokaklarda ve suçun yoğun olarak işlendiği bölgelerde, otomobille gezerek, şüpheli kişileri takibe alıyor. 6 ekip dönüşümlü olarak 24 saat görev yaparak, suçlulara göz açtırmıyor.
Kanal D’de yayınlanan Arka Sokaklar adlı dizi izlenme rekorları kırıyor. Dizide, sivil polisler suça ve suç örgütlerine karşı verilen amansız mücadele anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!