Heyet üstüne heyet geliyor

Güncelleme Tarihi:

Heyet üstüne heyet geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 00:00

GEÇEN yıl 50’nin üzerinde uluslararası heyet ağırlayarak İzmir’in tanıtımına önemli katkı sağlayan Ege Serbest Bölgesi’nde, 2011 trafiği de yoğun başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk Havacılık ve Uzay Kümelenmesi’nin İzmir merkezli olarak faaliyete geçmesi ile birlikte, dünya havacılık devlerinin ilgisi arttı. Özel jetlerden 145 yolcu kapasiteli ticari uçaklara kadar 3 ayrı tipte uçak üretimi yapan Kanadalı Bombardier firması, dünyada halihazırda uçmakta olan Bombardier uçaklarının Türkiye’de bakımının yapılıp yapılamayacağı konusunda görüşmelerde bulunmak üzere, THY Teknik yöneticileri ile ESBAŞ’da bir araya geldi. Dünya çapında 30 bin çalışanı olan Kanadalı firma, ayrıca Türkiye Uçak Sanayi (TAI) ile de 70-100 kişi yolcu kapasiteli Regional Uçak adı verilen yolcu uçaklarını ortak üretmek konusunda da girişimlerde bulunmayı düşünüyor.

Sağlık buluşması

Biyomedikal alanında da kümelenme yaratmak isteyen ESBAŞ, Avrupa Araştırma Platformu Strateji Forumu Biyomedikal Koordinatörler toplantısı’na da ev sahipliği yaptı. Konferansa katılan 30’a yakın komite üyesi, İzmir’in biyomedikal projeler konusundaki çalışmalarından etkilendiklerini söyledi. ESBAŞ’ın son konukları ile önceki gün Bremen Yatırım Ofisi için İzmir’e gelen Federal Almanya Bölgesel Ekonomi Bakanı Martin Günthner ve beraberindeki 30 kişilik heyet oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!