Herkes olay var sandı

Güncelleme Tarihi:

Herkes olay var sandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 00:00

AKUT, İzmir Ticaret Odası’nda dün çalışanlara yönelik deprem tatbikatı düzenledi.

Haberin Devamı

AKUT İzmir Birimi Sorumlusu Ömer Karaca, depremin İzmir’e uzak olmadığını, bu konuda uzmanlaşmış Japonya seviyesine çıkmamız gerektiğini söyledi. İzmir’in depremsel yapısını anlatan Karaca, körfezi çevreleyen bölgede zeminin jöleye benzediğini dile getirerek, şunları söyledi:
“Beklenen büyük deprem bir gün olacak. Bunu biliyoruz ancak ne resmi kurumlar, ne de halk hazırlık yapmıyor. Depremin çok yıkıcı olması kimseyi şaşırtmasın. Hala sağlıklı şehirleşmeyi öğrenemedik. Hala binalarımız deprem açısından çok tehlikeli. Özellikle 2 ve 3’ncü katlar çok tehlikeeli” dedi. Karaca, daha sonra deprem anında ofislerde bulunan kişilerin yapması gerekenleri anlattı.

Daha önce planlandı

Tatbikatın Japonya’da yaşana depremden önce planlandığını söyleyen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, “İzmir adeta kırık bir camın üzerinde. İzmir’de topyekun bir deprem tatbikatının yapılması gerekiyor. Marmara depreminden sonra birtakım çalışmalar yapılmaya başlandı. Ancak akibetinin ne olduğunu bilmiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Seminerin ardından anonsla 162 personelden en fazla 3 dakikada binayı terk etmeleri istendi. İşaret fişekleri, sis bombasının da kullanıldığı tatbikatta 25 kişilik AKUT ekibi de yaralı rolü yaptı. Çalışanlar, yaralıları odanın deniz tarafındaki caddeye çıkardı. Tatbikat, Pasaport’ta da ilgiyle izlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!