Her yerde şenlik

Güncelleme Tarihi:

Her yerde şenlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 00:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 88’inci yıldönümü bugün Ege Bölgesi’nin her yerinde törenlerle kutlanacak. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ etkinlikleri başladı.

Denizli Belediyesi çocuk şenlikleri kapsamında dört kategoride, 575 öğrencinin katıldığı satranç turnuvası düzenledi. Ödüller, bugün Delikliçınar Meydanı’nda Kerem Cem’in vereceği konser öncesi sunulacak.

ÜNİVERSİTEDE EĞLENCE

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde (CBÜ), bugün bayrama katılacak 600 çocuk için eğlence düzenlendi. Müzik okutmanları ve öğrencilerinden oluşan grupların konserler verdiği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencilerinin ise trambolin ve akrobasi gösterileri yaptığı etkinlik minikler için eğlence şölenine dönüştü. Çeşitli animasyon ve dans gösterilerine de katılan minikler, eğlencenin tadını çıkardı.

BEŞ ÜLKEDEN 200 KONUK

Bergama’daki 12’nci Uluslararası Çocuk Şenliği, beş ülkeden 200 öğrencinin katılımıyla başladı. Bulgaristan’ın Asenovgrad, Bosna-Hersek’in Sanski Most, Makedonya’nın Üsküp, Moldovya’nın Orhei ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefke kentlerinden gelen çocuklar Atatürk’ün Özel İdare İş Hanı’na asılan dev posterini selamladı, yöresel oyunlarını sergiledi.

BELEDİYEDEN SÜRPRİZ

Kütahya Gediz’de belediye, bayrama katılan ilköğretim öğrencileri için şişme oyun parkı hazırlandı. Öğrenciler bugün törenden sonra parkta doyasıya eğlenecek. Başkan Mehmed Ali Saraoğlu, "Tüm çocuklara bayram armağanı vermek istedik. Hazırlanan şişme alan parkı bayram törenlerinden dönecek olan çocuklar için büyük bir sürpriz olacak" dedi.

EVLERDE AĞIRLAMA

Çanakkale Çan’da Bulgaristan ve Bosna Hersek’ten gelen 70 öğrenci konuk ediliyor. Bulgar ve Boşnak öğrenciler bugün halk danslarından örnekler sunacak. Kaymakam Ahmet Ümit ile Belediye Başkanı Ali Sarıbaş’ı ziyaret eden konuklar, ilköğretim öğrencilerinin evlerinde ağırlanacak.

Bodrum'da Renkli festival

BODRUM Bitez’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ne yurtdışından katılan konuk çocuklar, fener alayının ardından, yöresel oyunlarını sahneledi. Büyük ilgi gören etkinlikte Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu öğrencileri de Bodrum yöresi oyunlarını sahneledi. Fener alayına KKTC, Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan ve Bitezli öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Ellerinde meşalelerle yürüyen öğrenciler ve Bitezliler marşlar ve şarkılar söyleyerek tamamladıkları fener alayına yerli ve yabancı turistler de katıldı. Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan sahnede çocuklar yöresel danslarını sahneledi, günümüz popüler şarkılarını gitar eşliğinde seslendirdi.

Küçük vali:  OKS ile ÖSS  kaldırılmalıdır

ÇANAKKALE’de 23 Nisan etkinlikleri kapsamında İstiklal İlköğretim Okulu 7- A sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Kardelen Fulya Kilimli, Vali Orhan Kırlı’nın makamına oturdu.

Kilimli, eğitim sistemini değerlendirdi, okulların çok kalabalık olduğunu vurguladı, "Yeni okullar açılmalı. Bence çocukların geleceğini sınavlar belirlememeli. O yüzden OKS ve ÖSS gibi sınavların kalkmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Çanakkale merkezde Anadolu öğretmen lisesinin kurulması için çalışmalar başlaması gerekiyor" diye konuştu.

Bunun üzerine Vali Kırlı, "Valilik size az gelir. Bunları yapabilmek için Milli Eğitim Bakanı olmanız gerekiyor. Ufkunuz geniş. Konulara ilişkin çok bilginiz var" yanıtı verdi.

Çanakkale’nin turizmden yeterli pay alamadığını anlatan Kilimli, İntepe’deki varyantın bitirilmesi konusunda da Karayolları Müdürlüğü yetkililerini telefonla arayıp talimat verdi. Kırlı daha sonra minik ziyaretçileri ile birlikte makam odasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuklar Sevindi

BODRUM Turgutreis’te Ayhan Şahenk Vakfı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde 209 öğrenciye kıyafet ve eğitim malzemesi armağan etti. Beş yılda bin 600 çocuğa bayram öncesi hediyeler dağıttıklarını belirten Genel Müdür Zafer Nuri Eraslan, "Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza desteğimiz devam edecek" dedi. Öğrencilere armağan verilmesi nedeniyle Hayırlı Sabancı Lisesi konferans salonunda eğlence de düzenlendi. Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerinin yaptığı bale gösterisi ayakta alkışlandı. Palyaçolar çocuklarla dans etti, eğlenceli oyunlar oynadı.

Küçük paşadan orman için uyarı

23 Nisan etkinliklerinde Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Celal Parlakoğlu’nun koltuğuna oturan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki Güney Çimen, orman yangınları için önlemlerin artırılmasını istedi. Tümamiral Parlakoğlu da Çimen’e hak verdi, "Aksaz orman yangınlarına karşı çok hassas bölge. Biz de bunun için gerekli önlemleri almış bulunuyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!