Her tat farklı öykü anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Her tat farklı öykü anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2008 22:46

URLA Tepekahve’de Anatolya Antik Köy bünyesinde yer alan Anatolya Butik Restoran, konuklarını çok özel lezzetlerle ağırlıyor. Quine Elizabeth Plate, Abuganis Life, Sweet End Sour Chicken, Amaro Kebabı gibi dünya mutfağından çok özel tatları, usta aşçıların elinden sunan Anatolya sipasiyallerinin özel hikáyeleri de var. Quine Elizabeth Plate; ismini eski İngiltere kraliçesinden alıyor. Quine Elizabeth haftanın beş günü bu yemeği yerken odada kimseyi bulundurmuyor, yemeği kimseyle paylaşmıyor. Kraliçenin ölümünden sonra onun yemeğini listeye koyan aşçıbaşı bu yemek sayesinde 52 restoran zinciri kuruyor. izmir’de yalnızca Anatolya Restoran’da tadabileceğiniz bu özel yemek; yıllanmış şarapla marine edilen bonfile, kurutulmuş sebzeler, dağ otları, 40 çeşit baharat ile hazırlanıyor ve kraliçe sosu eşliğinde sunuluyor. istanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Halk Mutfağı Derneği ve Tüm Aşçılar Federasyonu’nun düzenleyeceği ’Sofradaki Anadolu-Geleneksel Lezzetlerin Buluşması’ adlı uluslararası organizasyonda, Ege’yi, Tire mutfağı temsil edecek. istanbul’da, 12-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonda, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi biyoloji öğretmenliğinden emekli olduktan sonra, Tire’ye bağlı Cambazlı Köyü’nde açtığı restoranda Tire mutfağını yaşatmaya çalışan Hasan Doğan, yerli ve yabancı 100 gurme önünde sınav verecek. Çorum, Erzurum, Isparta, Malatya, Rize, Trabzon, antalya, Hatay, izmir, Sivas, Gaziantep, Kayseri, Tokat ve Bolu olmak üzere 14 mutfağın yer alacağı organizasyona, aşçıları Sedat Martoğlu, Ercan Ersöz ve eşi Sevcihan Doğan’la birlikte katılacak olan Hasan Doğan, Tire mutfağını karışık ot kavurması, kabak çiçeği dolması, lalengi, karadutlu lor tatlısı, karadut şurubu, karadut usaresi ve karadut şarabıyla temsil edecek. Anıl ERTAN / TİRE, (DHA)Çorbacı Sebo’da organik kahvaltıTÜRK yemekleri konusunda hayli iddialı olan Çorbacı Sebo, organik ürünlerden oluşan kahvaltı servisine başladı. Alsancak Vapur İskelesi karşında yer alan restoranın kahvaltı listesinde çam ve yayla balı, kekik, ceviz, fındık, arı sütü, polen, ısırgan, kayısı, incir, dut, vişne, üzüm, ceviz, Antep fıstığı, badem, çay, kurutulmuş domates, Meksika biberli, kırmızı biberli yeşil zeytin, sarımsaklı limonlu yeşil zeytin, Gemlik zeytini gibi ürünler bulunuyor. Mehmet KURT, (DHA)Altın Yunus’tan sağlıklı mönülerYAZ sezonu yaklaşırken, Çeşme Altın Yunus’ta konuklar için özel mönüler hazırlanıyor. Başaşçı Murat Akışlı, konukların tatilde formda kalmasını sağlayacak diyet mönüleriyle lezzet rüzgarı estirdiklerini söyledi. İsviçre’de diyet mönüleri üzerine özel eğitim alan Akışlı’nın, yerli yabancı konuklar için seçtiği birbirinden leziz mönüler iştah kabartıyor. 90 kişilik mutfak ekibiyle Altın Yunus’un lezzet ustası olarak anılan Akışlı, başarılarının temelinde takım çalışmasının yattığını belirterek, "Aşçılık, kişinin kendisini sürekli yenilemesi gereken bir sanattır. Lezzet sürekli değişir ve beklentiler farklılaşır" dedi. izmir, (DHA)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!