Hem üretiyorlar hem de yaşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hem üretiyorlar hem de yaşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2011 00:00

Türkiye ekonomisine yıllık yaklaşık 4,5 milyar dolar katkı koyan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, üretim merkezi olmanın yanında, sosyal anlamda da yaşayan bir bölge olarak dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’ye model olarak gösterilen İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), bir yandan ülke ekonomisine katkıda bulunurken, diğer yanda düzenlediği sosyal ve sanatsal aktiviteleriyle de örnek oluyor. Bölge, 550 firma ve 30 bin kişilik istihdamıyla sadece üretim merkezi olmaktan çıkıp, sanayici ve çalışanın iş dışındaki zamanını, sosyal hobi ve aktiviteleriyle geçirmesine imkan yaratıyor. Tiyatrodan resim kursuna, Türk Sanat Müziği Korosu’ndan fotoğraf kursuna çeşitli etkinliklerle hafta içi her gün bölge müdürlüğü salonlarının dolu olduğu bölgede, her akşam bir salonda ayrı bir çalışma var.

Bölgenin altyapı yatırımlarını başarılı bir şekilde tamamladıklarını aktaran İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bundan sonraki hedeflerinin katılımcıların işlerini geliştirmelerine yardımcı olacak projeler üretmek ve bölgedeki her bireyin kişisel yaşamlarına sosyal katkılar sağlamak olduğunu kaydetti.

Büyük bir aile

Haberin Devamı

Uğurtaş, “Burayı sadece bir sanayi bölgesi olarak değil, büyük bir aile olarak görüyoruz” dedi. Bölgenin sosyal ihtiyaçlarına yönelik düzenli olarak katılımcıların görüşlerini aldıklarını belirten Uğurtaş, sosyal aktivite ve organizasyonlarda çoğunluk taleplerine göre hareket ettiklerini, bu nedenle de her türlü etkinlikte yoğun talep ve katılım sağladıklarını söyledi.

Başarıya katkı

Sosyalleşmeyi sağlayacak kişisel gelişim organizasyon–eğitim ve toplantılarının, kişilerin daha mutlu ve başarılı olmasına katkı sağlayacağını ifade eden Uğurtaş, bölge katılımcıları arasındaki birliktelikleri güçlendirecek her türlü proje ve etkinliğin katılımcılar arasında bir sinerji oluşturacağını ve bölgeye olumlu geri dönüşler sağlayacağını ifade etti. Uğurtaş, “Kaliteli sosyal organizasyonlar ve etkinliklerin moral seviyesini yükselteceği, hayatın her alanında motivasyon sağlayacağı, kişiler arasındaki birlik ve dayanışmayı arttıracağı, önce kendine, sonra birbirine güvenen daha mutlu bireyler yaratacağına inanıyoruz. İAOSB Türkiye’nin en büyük ve en modern OSB’lerinden biri. Burada yer alan sanayiciler ve firmalarımızda çalışanlara İAOSB’de olmanın ayrılacağını her anlamda yaşatmak ve hissettirmek istiyoruz” dedi.

6 KONSER VERİLDİ

Haberin Devamı

2009 Mayıs ayında kurulan İAOSB Türk Sanat Müziği Korosu, hafta içi her pazartesi Bölge Müdürlüğü binasında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Engin Karadağ’ın yönetiminde ritim sazlar eşliğinde çalışmalarına devam ediyor. Zengin bir repertuvara sahip olan koro, bugüne kadar 6 konser gerçekleştirdi.

FOTOĞRAF KURSU

İlk kez 20 Nisan 2011’de açılan Temel Seviye Fotoğraf kursuna, 57 kişi müracaat etti. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir tarafından 2 ayrı sınıfta verilen eğitimler 8 hafta sürdü. Bölge Müdürlüğü binasında, kurs katılımcılarının çektiği resimlerden oluşan bir resim sergisi açıldı. Yoğun talep üzerine 25 Ekim’de kurs tekrar açıldı. İkinci açılan kursa müracaat eden kişi sayısının da beklenenin üstünde olması nedeniyle, önümüzdeki günlerde 3’üncü kez fotoğrafçılık kursu açılması planlanıyor.

YENİ OYUN HAZIR

Haberin Devamı

Mart 2010’da 130 kişilik rekor bir katılımla kurulan İAOSB Tiyatro Topluluğu ise tiyatro sanatçıları Cihangir Turantaş, Yılmaz Tüzün ve Yasemin Tüzün’den eğitim alıyor. ‘Kaptanın Şiir Defteri’ni sahneleyen topluluk, şimdi de araştırmacı, tarihçi, hukukçu ve yazar Turgut Özakman’ın eşsiz yapıtı “Bir Şehnaz Oyun”u sahnelemek için hazırlıklarını sürdürüyor.

AKTİVİTE MERKEZİ

Bölge katılımcılarının ve üst düzey firma yöneticilerinin iş dışındaki zamanlarında dinlenmelerine, dostları ile bir araya gelmelerine, spor yapmalarına ve bu alandaki hobilerini geliştirmelerine imkan vermek amacıyla bölgede Sanayici Aktivite Merkezi inşa edildi. Merkez, 300 kişilik restoranı ve mutfağı, 200 metrekarelik fitness salonu ile bölge sanayicilerinin birçok ihtiyacına cevap verecek nitelikte projelendirilerek inşa edildi. 1300 metrekarelik kapalı alana sahip olan tesis, bölge prestijine yakışan bir yapılanma olmasıyla da dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!