Helikopter pisti esnafı ikiye böldü

Güncelleme Tarihi:

Helikopter pisti esnafı ikiye böldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 00:00

SUSURLUK davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını Aydın Yenipazar’daki kapalı cezaevinde çeken DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ı ziyaret etmek isteyen ünlü işadamları, sanatçılar ve siyasetçilerin ilçeye daha rahat ulaşabilmesi için yapılan helikopter pisti tartışma yarattı.

Haberin Devamı



Esnafın bir bölümü Ağar’ın hava yoluyla gelecek ziyaretçilerin ilçeye uğramayacağını ve işlerin azalacağını savundu. Bir bölümse Yenipazar’a yapılan herşeyin önemli olduğunu bildirdi.
Uğramadan giderler
İşlerin azalacağından endişe duyan pideci Ersin İnat, “Mehmet Ağar’ın buraya gelmesi iyi oldu. Ama helikopter pistinin yapılması bizim için biraz kötü. Çünkü gelen misafirler bize uğramadan gidecek” dedi.
Helikopter pistinin ünlü isimleri kent merkezinden uzaklaştıracağını savunan fotoğrafçı Nadir Çelik de şunları söyledi:
“Ağar’ı ziyarete gelen işadamları, siyasetçiler ve ünlü sporcular çarşıya da geliyordu ve burada yemek yiyordu. Ben de fotoğrafçı olarak Yenipazarlılar’la ünlülerin hatıra fotoğrafını çekip para kazanıyordum. Ancak helikopter pistini kullanan ünlüler ziyaretten sonra çarşıya gelmeden gidecek. Helikopterle gelenler ziyaretten sonra hemen dönmesin. Yenipazar’ın güzelliklerini ve insanının sıcaklığını görsünler.”
Bölgeye has “kar helvası” satan Selim Akgül de, “Pist esnafın işine yaramadı. Gelen ünlüler çarşıya inip kar helvası ve pide yiyordu. Ama artık helikopterle gelip buraya uğramadan gidecekler. Esnafımıza bir yararı dokunmuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çok faydası olur

Her yatırımın ilçeye katkısının olduğunu savunan çay bahçesi işletmecisi Dilaver Dönmez de şöyle konuştu: "Yapılan her hizmet karşılığını bulur. Mehmet Ağar, Yenipazar’a gelince bir çok şey değişti. Helikopter pistimiz de oldu. Herkesin helikopteri yok, herkes helikopterle gelmeyecek. Mehmet Ağar’ın buraya gelmesinin bize artısı olmuştu zaten. Bundan sonra da esnaf olarak çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Helikopter pistinin bize zararından çok faydası olur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!