Hedef ABD'nin batı yakası

Güncelleme Tarihi:

Hedef ABDnin batı yakası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 01:13

Ege İhracat Birlikleri (EİB), şimdi de San Francisco’da düzenlenecek olan Winter Fancy Food Show Fuarı’na gidiyor.

Haberin Devamı

TÜRK gıda ihracatçılarının ABD pazarından daha fazla pay alması için Kuzey Amerika’nın en büyük gıda fuarı olan Summer Fancy Food Fuarı’na 15 yıldır Milli Katılım Organizasyonu düzenleyen Ege İhracat Birlikleri (EİB), şimdi de San Francisco’da düzenlenecek olan Winter Fancy Food Show Fuarı’na gidiyor.

ABD’nin yıllık 110 milyar doları aşan gıda ürünleri ithalatı yaptığına dikkati çeken EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, bu ülkenin gıda ithalat pastasından Türk gıda sektörünün daha fazla pay alması için fuar sayısını 2014 yılında ikiye çıkarma kararı aldıklarını söyledi. Türkiye’nin ABD’ye gerçekleştirdiği gıda ürünleri ihracatının 370 milyon dolar seviyesinde olduğuna dikkati çeken Türkmenoğlu, “ABD’nin ithalatında binde 3 seviyesinde olan payımızı yüzde 1 seviyesine yükseltmek istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ABD’nin Batı yakasında düzenlenen Winter Fancy Food Show Fuarı’nı Türk ihracatçılarının önemli bir fırsat olarak göreceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

En önemli fuar
2014 yılında 39. kez düzenlenecek olan Winter’14 Food Show – “Kış” fuarında yaklaşık 180 bin ürünün sergilenmesi, dünya genelinden 2 bin 400 gıda imalatçısı, ithalatçısı ve distribütörünün iştirakçi olarak fuara katılması, yaklaşık 20 bin profesyonel ziyaretçinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar, tüm bu özelliklerinin yanı sıra, düzenlenen çeşitli eğitim seminerleri ve ikili görüşme organizasyonları dolayısıyla da Kuzey Amerika kıtasının en önemli gıda fuarlarından biri olarak kabul görüyor. Gıda sektörünün tüm kollarından farklı ziyaretçi kitlelerini kendine çeken Fancy Food fuarlarını ağırlıklı olarak gıda perakendecileri, ithalatçılar, süpermarketlerin alım bölümleri, toptancılar ile büyük restoranların yiyecek-içecek müdürleri ve aşçıları ziyaret ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!