Güncelleme Tarihi:
ALSANCAK Limanı ile Turan bölgesi arasında kalan 471 hektarlık alanda 2 milyar doları aşkın mali büyüklükte olan yaklaşık 20 proje, binlerce insanı da istihdam edilecek. Son yapılan tahminlere göre 15-20 bin kişinin istihdam edilecek olması, kriz sonrası fabrikaların birer birer kepenk kapatmasıyla zora giren toplu yemek sektörüne ilaç olacak. Ege Yemek Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hakan Ay, sanayi ve hizmetler sektöründeki toparlanmalarla birlikte kendi sektörlerindeki kan kaybının da durduğunu dile getirdi.
Yüzde 40 beklentisi
Küresel ekonomik krizde organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere pek çok yerde işletmelerin kapanması, çalışanların işsiz kalması sonucu kendi iş alanlarının da kısıtlandığını hatırlatan Ay, yeni gelişmelerin umut yarattığını vurguladı. Ay, “İnşaat sektöründeki hareketlenme ile kentin dört bir yanı şantiye alanı olacak. Yeni projelerin hayata geçirilmesi bizim sektöre de olumlu yansıyacak. İzmir’e 50 yıldır çivi çakılamıyor. Şimdi ise dünya küçülürken İzmir büyüyecek. Biz de bundan payımızı alacağız. Yeni Kent Merkezi’nde yapılacak projelerde şantiyeleri doyurmaya talibiz. İşlerimizin de en az yüzde 40 artacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Kayıtdışına set
Hazır yemek sektörüne olan talebin sadece şantiyelerden kaynaklanmayacağına da dikkat çeken Ay, “Şantiyelerin yanı sıra inşaat sektörüne girdi temin eden fabrikalar da işçi sayısını artıracak. Çimento üreten de, cam üreten de yeni eleman alacak ve sonuçta bizim iş hacmimiz yine artacak. Böylece son 4-5 yıldır zararına çalışan sektörümüz rahat bir nefes alacak” dedi. Ay, talebin kurumsal ve büyük şirketler tarafından olacağını da hatırlatarak, “Böylece en büyük sorunumuz olan kayıtdışı da engellenecek” dedi.