Hazır giyimci baharı yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Hazır giyimci baharı yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 00:00

Küresel krizin hasarını geride bırakan hazır giyim sektörü iyi günlerine yeniden döndü. Üretim, istihdam ve ihracatın arttığını söyleyen Birlik Başkanı Emre Kızılgüneşler, kapasitelerin dolduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

EGE Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türk konfeksiyon firmalarının kapasitelerinin dolu olduğunu ve ihracatın Ege Bölgesi’nde yüzde 30’lara varan oranda arttığını belirtti. Sektörde firmaların işçi alımları yaptıklarını, birçok firmanın sektördeki hareketlilik nedeniyle fason üretim yaptıracak atölyelerde sıra beklediğini söyledi.

İhracat artıyor

Hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatının 1 Ocak-26 Nisan 2011 döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15’lik artışla 4 milyar 490 milyon dolardan, 5 milyar 161 milyon dolara ulaştığına işaret eden Kızılgüneşler, “Aynı zaman diliminde, birliğimizden yapılan ihracat ise yüzde 28’lik artışla 316 milyon 240 bin dolardan, 405 milyon 815 bin dolara çıktı. Yılsonunda Türkiye geneli 17 milyar dolarlık, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak ise 1.4 milyar dolarlık ihracat rakamını hedefliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’YE YÖNELİŞ

Haberin Devamı

Çin, Hindistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerde üretim yaptıran Avrupalı firmaların moda, kalite, sipariş adedi, termin konularında yaşadığı sorunlar nedeniyle 2010 yılının son çeyreğinden bu yana Türkiye’ye ciddi bir yöneliş içinde olduklarını anlatan Kızılgüneşler, “Bu yöneliş sektördeki hareketlilikten ve ihracat rakamlarından da çok net anlaşılıyor. Çin’in iç pazardaki doluluğu ve iç tüketiminin artması da Türkiye’ye yönelişi tetikliyor” diye konuştu.

Simav takstil cenneti oldu

BÜYÜK şehirlerin ağır ekonomik koşullarına ayak uyduramayan tekstil firmaları İzmir’e yakınlığı yüzünden gözünü Kütahya’nın 25 bin nüfuslu ilçesi Simav’a çevirdi. Simav’da belediye, kaymakamlık ve diğer kuruluşların da desteğini alan tekstil firmaları büyük şehirlerdeki fabrikalarından söktükleri makinelerle atölye açmaya başladı. Son dönemde ardı ardına açılan tekstil atölyeleri termal turizmin gözbebeği turistik ilçeyi tekstilin cazibe merkezine dönüştürdü. Atölye sahibi Rıdvan Dursun, en büyük eksikliklerinin yetişmiş elaman bulmak olduğunu söyledi. Simav’da ürettiği penye ve çocuk giysilerini ihraç eden Dursun, çalışmak isteyen herkese kapısının açık olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!