Hayvansevere ayıp

Güncelleme Tarihi:

Hayvansevere ayıp
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

UŞAK'ta barınak kurup binlerce başıboş, bakıma muhtaç hayvana bakan gurbetçi, bu yüzden hastaneden ‘‘sağlıklı’’ raporu alamadı. Almanya'da çalıştığı yıllarda, intihara kalkışan yatalak komşusunu hayata döndürdüğü için hükümetçe ödüllendirilen Hasan Şahin, Uşak Devlet Hastanesi'nde ‘‘Hayvan biriktiriyor’’ denilerek konulan ‘‘Kişilik bozukluğu’’ tanısına ateş püskürdü.

ALMANYA'da 26 yıl çalışıp emekliye ayrılan 60 yaşındaki Şahin, 7 yıl önce Uşak'a kesin dönüş yaptı, 430 bin marka aldığı 7386 metrekare arazide ‘‘Garipler Çiftliği’’ adlı hayvan barınağı kurdu. Bakıma muhtaç, yaralı, kedi, köpek, hatta at ve eşekleri toplayan Şahin, veteriner kontrolünde 5 bin hayvanın bakımını, kısırlaştırma işlemini, tedavisini üstlendi, milyarlarca lira harcadı. Hayırseverliğiyle de tanınan gurbetçi, SSK ve Kızılay'a bağışlar yaptı, SSK Genel Müdürlüğü tarafından plaketle ödüllendirildi.

ŞAHİN, kent dışındaki barınakta can güvenliği nedeniyle silah taşıma ruhsatı almak için Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Sağlık raporu istenen hayırsever, Devlet Hastanesi'ne gitti. Heyete giren Şahin'e dahiliye, genel cerrahi, göz, KBB, nöroloji uzmanları sağlam raporu verdi. Ancak Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Şerafettin Binbaş, tetkikler sonucu ‘‘Kişilik Bozukluğu’’ tanısı koydu ve ‘‘Ateşli silah kullanamaz’’ dedi.

Hazmedemiyor

SİLAH ruhsatı alamayan, ‘‘Ruhsat alamadığıma değil, böyle bir teşhisle karşı karşıya kaldığıma üzülüyorum’’ diyen Şahin, şunları söyledi:

‘‘1982'DE Almanya'da komşumuz Enge Borg adlı kadın, yatalak hastaydı. Emekli olamadığı için bunalımdaydı. Tüm ihtiyaçlarını ben ve ailem karşılıyorduk. Bir gün kapıyı çaldık, yanıt alamadık. Zorlayınca açtı. Kendini asmaya kalkışmıştı. Vazgeçirdik. Dönemin Almanya Başbakanı Helmut Schmidt'e 11 sayfalık yazı yazıp durumu bildirdim. Komşumuz bizim girişimimizle emekli edildi. Onu intihardan vazgeçirdiğim için takdirle ödüllendirildim ve her türlü ihtiyacımın bundan böyle Alman hükümeti tarafından karşılanması sözü aldım. Ülkeme kesin dönüş yaptım. Çocukluğumdan bu yana içimde hayvan sevgisi vardı. Başıboş hayvanlara çok acıyordum. Almanya'daki modern hayvan barınaklarının memleketimde olmadığını görünce üzüldüm. Birikimimle onlara çiftlik kurdum. Kimseden destek almadan bakımını üstlendim, hayata döndürdüm. Bu yüzden doktorun kişilik bozukluğu tanısı koymasını hazmedemiyorum. Doktor karşılıklı soru cevap sonucu teşhis koydu. İnsanlara değil de hayvanlara yardım etmeme şaşırdığını söyledi. Oysa ben muhtaç insanlara, kurumlara da yardım ediyorum. İnsanı sevmeyen, hayvanı sevemez ki. Hayvanlara bakmak delilikse, tüm hayvanseverler deli. Sağlık Bakanlığı, Uşak Valiliği'ne başvurarak rapora itiraz edeceğim.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!