Hayatı 15 bin Liraya bağlı

Güncelleme Tarihi:

Hayatı 15 bin Liraya bağlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:35

MARMARİS’te ev hanımı Hatice Baş, vücudunda kabarıklıklar çıkan tek çocuğu 3 yaşındaki Selinsu’yu ilçedeki devlet hastanesine götürdü. Burasıyla birlikte sevk edildiği 3 sağlık kurumunda herhangi bir teşhis konulamayan minik kızın, son olarak götürüldüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, böbrek reflüsü olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı


Ameliyat 15 BİN LİRA
Selinsu’nun tedavisi için 2 yılda 15’er günden 3 defa hastanede yattığını belirten Hatice Baş, “6 ay önce gittiğimiz hastanede kızımın sol böbreğinin çalışmaz duruma geldiği, sağ böbreğinin ise yüzde 40’ının işlevini sürdürdüğü tespit edildi. Ayrıca kanındaki alyuvarların azaldığı, ‘kistik fibrusis’ adlı hastalığa yakalandığı söylendi. Ameliyat edilmesi gerektiği aksi halde böbreğinin yanı sıra akciğer, pankreas, karaciğer, bağırsaklar, sinüsler ve üreme organlarının da zarar görebileceği belirtildi. 4 yaşındayken ilik nakli yapılmasının zorunlu hale geleceği ifade edildi” dedi.
Riskli olduğu için devlet hastanelerinin kızını ameliyat etmediğini belirten Hatice Baş, “Bu operasyonun Ankara’da bir özel sağlık kuruluşunda yapılabileceğini öğrendik. Ancak istenen 15 bin lirayı verecek gücümüz olmadığı için ameliyat ettiremiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!