Hayatı 12'den vurdu

Güncelleme Tarihi:

Hayatı 12den vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:00

DENİZLİ’de 37 yaşındaki Murat Turan, 4 yıl önce Gümüşler’de bir akrabasının düğününe gitti.

Haberin Devamı

Bu sırada bir magandanın rastgele havaya ateş ettiği tabancadan çıkan kurşunlardan biri Turan’ın omuriliğine isabet etti. Belden aşağısı felç kalan ve yürüyemeyen Murat Turan’ın adeta hayatı karardı. Tekerlekli sandalyeyle hayatını devam ettirmek zorunda kalan Turan, iki ay önce okçuluk branşında birçok şampiyon yetiştiren Milli Takım Antrenörü ve Genlik Spor Müdürlüğü Okçuluk İl Temsilcisi Nursen Çokak’la tanışınca hayatı değişti. Okçulukta son dönemde dünya ve Avrupa arenasında adını duyuran şampiyon okçular Samet Can Yakalı ve Aykun Kurucan’la tanışan Murat Turan, canla başla çalışıp şampiyonalara katılma hakkı kazandı.

Hayatı 12den vurdu

Haberin Devamı

Adeta yeniden doğdu
Okçuluk sayesinde yeniden doğduğunu dile getiren Turan, “Önce Türkiye, sonra da Avrupa şampiyonluğu için elimden geleni yapacağım. Şu an en büyük sıkıntım sponsor. Bunu aştığım takdirde daha iyi sonuçlar elde edeceğime inanıyorum. Aynı zamanda tekerlekli sandalye basketbol takımında da görev aldım. Liglerin başlamasını bekliyorum” dedi.
Murat Turan’ın gelecekte çok başarılı bir sporcu olacağına inandığını belirten Nursen Çokak, “Çok azimli ve istekli, kısa sürede iyi bir yol kat etti. Şimdi önümüzdeki haftalarda Antalya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılacak. Turnuvada bedensel engelli olarak yarışacak. Ondan birincilik bekliyoruz. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olmasına rağmen gösterdiği bu azim ve kararlılık bizi de çok etkiliyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!