Harika prova

Güncelleme Tarihi:

Harika prova
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 00:00

İzmir’de her yıl coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayra-mı’nın genel provası da bayram kadar coşkulu geçti.

Haberin Devamı

CUMHURİYET’in 87’inci yıldönümü, İzmir’de gurur veren geçit töreninin yanısıra konserler ve fener alayı ile kutlanacak. Kentin işlek noktalarında günboyu çalacak bando takımları, halkın coşkusunu arttıracak.
İzmir’de her yıl coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın genel provası da bayram kadar coşkulu geçti. Kutlamaları provası sabah saatlerinde Birinci Kordon ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kutlama provası, askeri birlikler, resmi kurumlar ve okul öğrencilerinin yerlerini almasıyla başladı. Prova kapsamında ilk olarak askeri araç geçişi yapıldı. Bayrak ve flamalar da kendilerine verilen sıraya göre selamlama geçişi yaptı. Birinci Kordon’da başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen provaya çok sayıda askeri personel ile ortaöğretim öğrencileri ve askeri bando katıldı. Alanda bulunan vatandaşlar ve yabancı turistler de törene büyük ilgi gösterdi Prova nedeniyle, Birinci Kordon, yaklaşık iki saat trafiğe kapatıldı.
BAYRAM TÖRENLERİ
Cumhuriyet’in 87’nci yıldönümü kutlama programı, 29 Ekim Cuma günü saat 10.00’da İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir valisi, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı, törene katılanların bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesinin ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç, konuşma yapacak. Resmi geçit töreniyle kutlamalar son bulacak.  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde  saat 20.30’da Cumhuriyet Bayramı özel konseri verecek. Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasında fener alayı düzenleyecek, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korusu, Ege Üniversitesi AKM’de konser verecek. Ege Ordusu Bölge Bandosu bayram günü Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu, Konak Meydanı Saat Kulesi’nin önünde, Büyükşehir Belediye Bandosu da Kemeraltı Vakıflar Bankası önünde konser verecek. 28- 31 Ekim’de İzmir Atlı Spor İhtisas Kulübü Tesisleri’nde Cumhuriyet Kupası Binicilik Yarışması yapılacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü satranç, okçuluk, taekwondo, kick boks dallarında müsabaka düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!