Güncelleme Tarihi:
DEVLET olanaklarını yakınlarının balık çiftliğinde kullandığı öne sürülen ‘‘Hanımağa'' lakaplı eski Muğla Tarım Müdürü Ayten Çelik hakkındaki soruşturma tamamlandı. Görevden alınan Çelik ve Milas Tarım Müdürü Rafet Arslan ile 6 personel hakkında savcılığa suçduyurusunda bulunuldu.
İDARİ soruşturmayı, yeni İl Tarım Müdürü Ömer Bülent Arslan'ın valiliğe yaptığı ihbar üzerine, Vali Vekili Şemsettin Ulusoy'ın muhakkik tayin ettiği muhasebe denetmenleri Yusuf Dörttepe ve Süleyman Oktarsonucu yaptı. İki denetmenin raporuyla müthiş yolsuzluk iddiaları su yüzüne vurdu.
Müdürün suskunluğu
RAPORDA, görevden alınıp Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne verilen Ayten Çelik ile görevden alınınca emekli olan Milas Tarım Müdürü Rafet Arslan'ın, milyarlarca liralık yolsuzluk yaptığı belirtildi. Çelik, görüşme talepleri üzerine ‘‘İddiaları kim anlattıysa o konuşsun'' demekle yetindi.
Soruşturma genişletildi
AYRICA Milas Tarım Müdürlüğü'nden Mehmet Cömert, İl Tarım Müdürlüğü teknisyeni Mümtaz Yönet, Ayniyat Saymanı Nazmi Sarı, Ambar Memuru Turan Özdemir, Şube Müdürü Suat Yavuz ve Satın Alma Mutemedi Mehmet Yılmaz hakkında da savcılık soruşturma başlattı.
Şok suçlamalar
Çelik hakkında hazırlanan rapora göre, tahakkuk ve ita yetkisini de kullanarak, alınmayan malzemeyi alınmış, kullanılmayan bir malzemeyi kullanılmış gibi gösterdi. Emanet komisyonunun yapacağı pazarlığı kendisi yapıp, aile dostu Şeref Karagüzel'e foseptik inşaatı yapımını fahiş fiyatla vererek devleti zarara uğrattı. Marmaris'in Söğüt Köyü İnceburun Mevkii'nde kafes balıkçılığı yapmak isteyen firmalara ruhsat verilmezken, Çelik damadı Nuri Karslı'ya proje hazırlatıp ruhsat verdi.
Milas Tarım Müdürü Rafet Arslan da Deneme ve Üretme İstasyonu'ndan elde edilen gelirlerin bir kısmını Döner Sermaye Saymanlığı'na aktarmadı. Fidan ve tohum satışlarını kendisi yaptı. Tahir Tuğrul ve Erol Saylak'ın tahsis ettiği üzüm paralarını aldı, çeşitli yöntemlerle menfaat temin etti.