Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2007 00:40
Kadınlara Danışma Merkezi’nde mesaj
Kadınlara Danışma Merkezi’nde mesajBornova Belediye Başkanı Dr. Sırrı Aydoğan, Çamdibi Kadın Danışma Merkezinde kadınlarla bir araya geldi. Bornova Belediyesi bünyesinde şiddete uğrayan kadınlara bireysel, hukuksal soysal-kültürel eğitim konularında çalışmaları yapan merkezde, kadınlarla söyleşi yapan Başkan Aydoğan, dünyada toplumun yükünü çeken kadındır" dedi. Başkan Aydoğan "Kadına şiddet uygulayan toplumların ileri gitmesi mümkün değildir. Kadınlarımız için hukuksal çalışmalardan tutun kültürel çalışmalara kadar kadının sosyal statüsünü artırıcı çalışmalar yapıyoruz. Çağdaş Belediyeciliğin gereği budur. Kadınlar bizim başımızın tacıdır" dedi.
UZMAN EKİPLERBaşkan Aydoğan, kadınlardan bir ricası olduğunu söyleyerek, "Eşinize dostunuza rica edin gelsinler, Kadın Danışma Merkezi’ndeki çalışmalardan yararlansınlar özellikle Türkiye’de bir ilk olan genç kızlara ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere, uzman ekipler tarafından verilen danışmanlık hizmetinden yararlansınlar sosyal yaşamın içinde olsunlar" diye konuştu.
İZMİR, (DHA)Belediye personeli kontrolden geçtiKONAK Belediyesi, tüm çalışanları Hepatit B ve Hepatit C taramasından geçirdi. Belediye Başkanı Muzaffer Tuncağ, personelin koruyucu sağlık hizmetlerinden faydanlanmasını istediğini, özellikle tehlikeli ve ölümcül hastalıklara karşı tarama yaptırdıklarını söyledi. 750 kişinin geçtiği taramayla ilgili olarak Sağlık İşleri Müdürü Dr.Filiz Gümeli Hepatit B ve Hepatit C hastalıkları konusunda vatandaşı uyardı. Güreli, tarama yaptırmanın yaşam kurtarabildiğini söyledi.
İzmir’e modern kongre merkeziMakine Mühendisleri Odasınca kongre turizmi altyapısı düşünülerek yapılandırılan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi 2007 yılında ulusal ve uluslararası katılımlı fuar ve kongrelere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tepekule Merkezi Müdürü Necmi Varlık bu yıl gerçekleşecek kongre ve fuarlarla kent turizmine katkı sağlayacaklarını söyledi. 10 bin katılımcının beklendiği organizasyonlar kente de canlılık getirecek.
Sıcak kül dökene 750 YTLUŞAK Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Adem Furtuna, her biri 300 YTL’ye mal olan çöp konteynerlerinin, özellikle kış aylarında soğutulmadan dökülen soba külleri nedeniyle, zarar gördüğünü söyledi. Uşaklılar’ı konteynerlere sıcak kül dökülmeleri konusunda uyaran Furtuna, uyarıyı dikkate almayanlara 750 YTL ceza kesileceğini belirtti.
YENİ YILDAFurtuna, Uşaklılar’dan, konteynerlere zarar veren kişileri uyarmalarını veya belediyenin 153 nolu telefonlarına bildirmelerini de istedi. Furtuna ayrıca, konteynırların yanında park yasağı uyarısı olmasına rağmen bazı araç sürücülerinin araçlarını, konteynerlerin önüne park ettiğini belirterek, "Bu nedenle çöpler toplanamıyor. Zamanında alınmayan çöpler, hem kokuya neden oluyor, hemde çevreye mikrop saçıyor" dedi.
Yavuz KUŞDEMİRDurak: Karşıyaka yatırımda ilerliyorKARŞIYAKA Belediye Başkanı Cevat Durak 2007 yılının ilçesi için açılışlar yılı olacağını söyledi. 7 ayrı binada hizmet üreten belediye kente yakışır modern bir binaya kavuşuyor. Örnekköy’de Kasım 2006’da temeli atılan kültür binası 2007 yılında tamamlanarak hizmete girecek. Cumhuriyet Mahallesi’nde inşaat aşamasında bırakılan kültür merkezi tamamlanarak hizmete girecek. Adalet, Postacılar ve 75. Yıl Mahallelerinde başlattığı sağlık ocakları yeni yılın ilk aylarında tamamlanacak.
YENİ YILDA50 metre yüksekliğindeki dünya anıtı 2007 yılı içinde tamamlanacak. Karşıyaka Huzurevi inşaatı tamamlanma aşamasına geldi. Yeni yılda İzmir’de ikinci kadın sığınma evi Karşıyaka Belediyesi tarafından hizmete giriyor.
Kasaplar Meydanı projesi onay aldıBUCA’ya yeni bir soluk kazandıracak Kasaplar Meydanı projesi, İzmir Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan ikinci kez onay aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 bütçesinde 2 milyon 15 bin YTL kaynak ayırdığı projenin ihalesi için geriye sayım başladı. Büyükşehir Belediyesi 2003 yılında Buca’nın ilk yerleşim alanı olan Heykel çevresinde yeralan Kasaplar Mevkii’ndeki yapıları yıkıp, yerin altına iki katlı ve toplam 220 araç kapasiteli yeraltı otoparkı projesi yapmak için harekete geçti. İmar planları, ilçe ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Büyükşehir Belediyesi, projeye uygun olarak yıkımları kısmen gerçekleştirdi.