Güzelbahçe’de önlemler işe yaradı

Güncelleme Tarihi:

Güzelbahçe’de önlemler işe yaradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 12:53

Güzelbahçe Belediyesi, ilçede alınan önlemlerle şiddetli yağışlar sonrası yaşanan su baskınlarının artık olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Güzelbahçe’nin Yalı, Siteler ve Maltepe Mahallesi’ndeki 125, 260, 274, 304, 326 ve 388 Sokak başta olmak üzere pek çok cadde ve sokak iki yıl öncesine kadar en küçük bir yağmurda adeta göle dönüyor, su baskınları yaşanıyordu. Güzelbahçe Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla bunun önüne geçildiği, artık şiddetli yağışlarda ilçede cadde ve sokaklarda göllenmelerin olmadığı belirtildi.

 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, geçen 2.5 yıl içinde ilçede alt yapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. İnce, taşkınların önlenmesi için özellikle yağmur suyu kanallarının yapımına, derelerin ıslahına önem verdiklerini, deniz seviyesindeki cadde ve sokakların kilit parke taşı yapılması için çalıştıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

 

Haberin Devamı

“2010-2011 içinde yaklaşık 21 bin metre bordür döşedik. Yine bu süre içinde 90 bin metrekare kilit parke döşemesi yaptık. 6 bin 500 metre oluk taşı ve beş bin metreyi aşkın da borulama yaptık. Bu kış ve özellikle de yağmurlu geçen bu günlerde ilçemizde hiç su baskını yaşanmadı. Oysa biz iş başına geldiğimiz yılın ilk kışında pek çok cadde ve sokak adeta göle dönüyordu. Pek çok ev ve işyerini su basıyordu. Yağmurlu günlerce yüzlerce ihbar alıyorduk. Oysa şimdi böyle bir sıkıntı yaşanmıyor.”

 

Vatandaş ne diyor?

 

125 Sokakta esnaflık yapan Recep Eğlence, “2 yıl önce yağmur yağdığında sokaktan geçmek mümkün olmuyordu. Belediyenin sokaklarda yaptığı çalışmalar sayesinde en ufak su birikintisi bile meydana gelmiyor” dedi.

260 Sokak sakini Mehmet Kaya, “Yağmur yağdığı zaman bu sokaktan araç bile geçemiyordu. Şiddetli yağmurlarda su bazen evlerin bahçelerine kadar giriyordu. Belediyemizin yapmış olduğu kilit parke taşı çalışmasıyla ne kadar şiddetli yağmur yağsa da su birikintileri oluşmuyor. Belediyemize bu konuda teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mithatpaşa Caddesi üzerinde berber dükkanı bulunan Süleyman Dalyan da, 2010 yılının Şubat ayında yağan yağmurda Alibey Deresi’nin taşmasıyla Mithatpaşa Caddesi’nin trafiğe kapandığını hatırlatarak, “Belediyemizin Alibey Deresi’nde yaptığı ıslah çalışmaları sonucunda olası dere taşmasının önüne geçildi. Şimdi insanlar yapılan küprü sayesinde buradan rahatlıkla ulaşımını sağlayabiliyor. Bu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!