Güncelleme Tarihi:
Manyas ve Torbalı tesislerinde salça, reçel, turşu, sos, dondurulmuş ürün ve konserve üreten İzmir merkezli Tukaş, 2010 yılında 50 bin 859 ton üretim yaptı. Ayrıca fason imalatta da 2 bin 992 ton salça, 28 tonluk hazır yemek üretti. 225 kişilik istihdama sahip şirket, yaptığı 60 bin tona yakın satıştan da 865 bin 330 lira net kar elde etti.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada ‘güvenli gıda’ya vurgu yapılarak, doğrudan 25, dolaylı 55 ülkeye ihracat yapıldığını kaydeden yetkililer, toplam satışların yüzde 30’unun ihracatın oluşturduğunu anlattı. Ağırlıklı satış yaptıkları AB ülkelerinde yürütülen reklam kampanyası ve Almanya’daki Türk marketlerinde tüketiciye yönelik promosyonları büyük ilgi gören şirket, iç pazarda etkinliğin artırılması için de yerel ve zincir marketlere odaklandı.
YATIRIM ATAĞI
Tukaş Genel Müdürü Ahmet Şükrü Yılmaz, 2010 yılında gıda güvenliği belgelerinin versiyonunu yükseltirken, Dünya Ambalaj Örgütü tarafından düzenlenen ‘World Star’ yarışmasında da güvenlik düğmeli akıllı kapağın Türkiye’ye ödül kazandırdığını söyledi. Geçen yıl yapılan 1 milyon 249 bin 843 TL yatırımın 938 bin 497 TL’si üretim hattı, 245 bin 105 TL’si bilgi sistemleri ve 66 bin 241 TL’si araç alımı için kullanıldı.
LİSTEDE YERİ
Tukaş, 2009 yılında Capital Dergisi ve Brand Finans işbirliğinde yapılan ‘Türkiye’nin en değerli 100 markası’ araştırmasında 79’ncu sırada, İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin En büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesinde 378’nci sırada, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin‘Türkiye’nin İlk 500 İhracatçı Firması’ listesinde 461’nci sırada ve
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ‘100 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde ise 47’nci sırada yer aldı.