Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:27
Sınava hazırlık
BESYO Müdürü Prof. Dr. Birol Doğan yardımcıları ve çok sayıda öğretim üyesinin de izlediği Ege Üniversitesi Spor Salonu’ndaki yetenek sınavlarının ilk bölümünde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği Bölümü adayları ter döktü. Müdür Prof. Dr. Doğan, adayları sınava hazırlamak için kurs verdiklerini, böylelikle gençlerin bocalamadan performanslarını yansıtmalarını sağladıklarını kaydetti. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne toplam 230 öğrenci alacakları, Spor Öğretmenliği bölümü dışındaki iki bölümün ikinci öğretimine de öğrenci aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Doğan şunları söyledi:
Tercih edilen okul
"Okulumuz milli sporcular tarafından tercih edilen okullar arasında. Üç bölümümüzle ortaöğretim kurumlarına beden eğitimi ve spor öğretmeni, çeşitli branşlarda antrenör ve spor teşkilatının çeşitli kademelerine spor yöneticisi yetiştiriyoruz. Başka fakülte ya da yüksekokul kazanıp bizim okulumu tercih eden adaylar var. Sınavlar hem çok heyecanlı hem de çok çekişmeli geçiyor."
Milli sörfçüden davet
Ahmet AKTAŞ / ÇEŞME, (DHA)
MİLLİ sörfçü Bora Kozanoğlu, Türkiye’de elverişli denizler bulunmasına rağmen çok az sayıda sörf yapan kişi olduğunu belirterek, herkesi Çeşme Alaçatı’ya sörf yapmaya davet etti. Karşıyaka Rotary Kulübü 256. dönem toplantısı Çeşme Dalyanköy Sisus Hotel’de yapıldı. Toplantıya konuk konuşmaçı olarak milli sörfçü Bora Kozanoğlu katıldı.
Özgürlük duygusu
Sekiz yılı profesyonel olmak üzere 15 yıldır sörf yaptığını belirten Bora Kozanoğlu, "Sörfle tanışmam 11 yaşında oldu. Yedi yaşımda başladığım gitar kursu için yaz aylarında 4-5 saati odamda geçiriyordum. Denizle tanışıklığım yoktu, hatta nefret ediyordum. Ama sörfü daha ilk denememde, özgürlük duygusunu tattım. Yelken, rüzgar, sürat, dalgalar ve adrenalin. 700 metre sonra suya düştüğümde, beni sürükleyerek kıyıya getirdiler. O anda kararımı vermiştim. 1.5 ay boyunca kalkıp, günde 8-10 saat sörf yaptım. O zamanlar Alaçatı pek bilinmiyordu. Tek bir Windsurf okulu vardı ve sahibi şampiyon bir Alman’dı. O okula gittim. ’Türk müsün?’ diye sorup, ’Hiçbir Türk’e bu sporu öğretemedim. Senin vücut yapın da buna müsait değil, sana zaman ayıramam’ dedi. Boynumu büküp, içimden ’Görüşeceğiz’ dedim. Üç yıl boyunca, sörfle yatıp kalktım, rüyalarıma bile girdi. Bu arada vücudumda gelişti. Altın Yunus’ta yapılan ve 100 sporcunun katıldığı şampiyonada bir Alman favoriydi. Benim ilk katıldığım yarıştı ve o yarışlarda üçüncü oldum. Favori Alman ise benden sonra dördüncü olabildi" diyerek, bu spora nasıl başladığını anlattı.
Anlatılmaz yaşanır
İzmirliler’in sörfe ilgi göstermemesine şaşırdığını da ifade eden Kozanoğlu, "Windsurf anlatılmaz, yaşamak gerekir. 7’den 70’e herkes bu sporu yapabilir, yeter ki bir hastalık engeli olmasın. Herkesi Alaçatı’ya sörf yapmaya bekliyorum" dedi. Toplantı, Bora Kozanoğlu’na bir başarı plaketi verilmesiyle son buldu.