Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 00:12

Haberin Devamı

Gürcü hırsızlara yurtdışı yasağı
Ahmet YEŞİLAĞAÇ/BODRUM (DHA)
MUĞLA’nın Bodrum İlçesi, Turgutreis Beldesi, Belediye Caddesi’ndeki Turistik Hal Çarşısı’nda Ali Mandalinci’ye (47) ait kuyumcu dükkanına müşteri gibi giren Gürcü turistler I.R. ile K.,B., kolye bakmak istediklerini söyledi. Kendilerine gösterilen kolyeleri inceleyen Gürcü turistlerden K.B., tezgahtarın bir ara arkasını dönmesini fırsat bilerek 54 gram ağırlığında, 4 bin TL değerindeki bir kolyeyi el çabukluğuyla cebine attı.
Kolyeyi almışlar
 Kolyelerden birinin eksik olduğunu farkeden tezgahtar ile iki Gürcü turist arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tezgahtarın bağırarak yardım istemesi üzerine toplanan çarşı esnafı hırsızlık yaptıkları iddia edilen iki Gürcüyü önce dövdü, sonra jandarmaya teslim etti.Gürcüler, kefaletle serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Otomobiller çarpıştı: 7 yaralı
Ramazan ÇETİN /DHA
DENİZLİ’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Kaklık Beldesi’nde iki otomobilin çarpıştı, 7 kişi yaralandı. Kaza, Kaklık Kavşağı’nda meydana geldi. Elif Çakır (33) yönetimindeki otomobil, Osman Karaca (55) idaresindeki çarpıştı. Kazada  Elif Çakır, Halit Çakır (40), Ayşe Çakır (33), Boran Çakır (8), Mahmut Can Çakır (12) ve Efkan Çakır (16) ile diğer sürücü Osman Karaca yaralandı.

Silah kaçakçılarına ‘kurye’ operasyonu
BALIKESİR Emniyet Müdürlüğü “kurye” adlı operasyonunda 6 ruhsatsız tabanca ele geçirirken, 5 şüpheli “toplu silah ve mermi kaçakçılığı” suçlamasıyla gözaltına alındı.Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ve Bandırma KOM Grup Amirliği ekipleri, S.A. adlı şüphelinin silah ve mermi ticareti yaptığını öğrendi. Ekipler takibe aldıkları S.A’nın Erdek ve Bandırma ilçelerine Karadeniz Bölgesi’nden el yapımı silahları irtibatlı olduğu kişiler aracılığıyla getirip, satışını yaptığını belirledi. Balıkesir ve Bandırma KOM ekipleri bu bilgiler üzerine ‘kurye’ kod adlı projeli çalışmayı başlattı. İ.A. isimli şüpheli satmak üzere getirdiği tabancalarla birlikte yakalanıp tutuklandı.

Haberin Devamı

Gençlerin hayatını kaskları kurtardı
Burhaniye’de kamyonetin çarptığı motosikletteki 2 kişi yaralandı. Yaralıların kasklarının takılı olması hayatlarını kurtardı.

KAZA, Burhaniye- Ören Karayolu’nda meydan geldi. Örenden Burhaniye’ye gitmekte olan Hüseyin Yılmaz (22) yönetimindeki 10 RU 551 plakalı motosiklete aynı yönden gitmekte olan kamyonet arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yol kenarına düşen motosikletin sürücüsü Hüseyin Yılmaz ile Fatih Yılmaz (17) çeşitli yerlerinden yaralandı.
Sağlık durumları iyi
Kazayı gören çevredekiler sağlık ve polis ekiplerine bilgi verdi. Kaza yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları ambulanslarla Burhaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen gençler tedavi altına alınırken, polis de kaçan kamyoneti arama çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Muhtar intihar etti
Anıl ERTAN / TİRE (İzmir), (DHA)
İZMİR’in Tire İlçesi’ne bağlı Yenişehir Köyü Muhtarı Hüseyin Pek (49), bir ağaca iple asılı olarak ölü bulundu. Borçları nedeniyle mallarına haciz geldiği için bir süredir bunalımda olduğu ileri sürülen Pek’in intihar ettiği sanılıyor. Eşinin ölüm haberini alan Şerife Pek (46) sinir krizi geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!