Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2010 22:11

Haberin Devamı

Asansörlü üstgeçitte baba adı yaşayacak

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)MANİSALI hayırsever Leman Giritligil, babası merhum Mehmet Şener Giritligil anısına Mimar Sinan Bulvarı üzerindeki Vatan Hastanesi Kavşağı’na asansörlü üstgeçit yaptırmak için protokol imzaladı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte protokol imzalayan Giritligil, üstgeçitin iki aylık kısa bir zaman zarfı içerisinde bitirileceğinin sözünü verdi. Giritligil, üstgeçidin yaklaşık 500 bin liraya malolacağını da söyledi.

Atık piller kutuya

Hikmet SEPET / KULA, (DHA)ÇEVRE ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından başlatılan “En Çevreci Okul Projesi” kapsamında Kula’da pilot okul seçilen 4 Eylül Ahmet-Sabahat Özmen İlköğretim Okulu İzcilik Kulübü öğrencileri atık pillerin toplanması için faaliyete geçti. İzci lideri öğretmen Tayfun Çetinkaya, kampanyaya ilçe halkının da destek olması çağrısında bulunarak, “Atık pillerin evsel katı atıklardan ayrı toplanmasını temel alan proje, pillerin çevre ve insan sağlığına vereceği zararları en aza indirmeyi hedefliyor” dedi. Öğrenci izci Fadime Beyza Madenci de “Çevreyi korumak için atık pilleri okulumuzdaki atık pil toplama kutusunda toplamalıyız” diye konuştu.

Öğretmenlerin atama platformu

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)DENİZLİ’de ataması yapılmayan bir grup öğretmen, Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu’nu kurdu. Temsilci Hilal Özer, atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı haksızlıkları Denizli halkıyla paylaşmak ve çözüm elde etmek için bir araya geldiklerini söyledi. Özer, “Bugün öğretmen bekleyen okullar kapanma noktasına gelmiştir. Bizler, yıllarca bin bir emekle okuyan, üniversite sonrasında yok sayılan, görmezden gelinen genç eğitimcileriz. Atanamadığı için hayatını düzene koyamayan, çeşitli psikolojik fiziksel sorunlar yaşayan ve çözüm yolu olarak da intiharı seçen birçok arkadaşımız mevcut ve bu sayı her yıl artmakta” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!