Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2009 23:50

Haberin Devamı

Zabıtalara yakın dövüş eğitimi

izmir Büyükşehir Belediyesi zabıta görevlileri bir yandan psikoloji eğitimi alırken, sokakta yaşadığı olumsuzluklara karşı da kendini yakın dövüş sporları ile savunacak.Kadrosunu genişleterek kentte daha aktif hale gelen izmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı personelden son alımlarda görev yapmaya başlayan 197’si, yakın dövüş ve savunma sporları başta olmak üzere birçok eğitimden geçiyor. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır koordinasyonunda, 4 ana başlıkta toplanan dersler, 30’ar kişilik gruplar halinde Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda veriliyor. Eğitimler 21 gün sürecek.

Gaspçılara müebbetSigara dağıtımı yapan Alper Canım’ı gasp için bıçakla öldüren 4 kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bahri KARATAŞ / izmir (DHA)

Haberin Devamı

izmir’in Gaziemir İçesi’nde üç yıl önce, sigara dağıtım aracının şoförü Alper Canım’ı gasp amacıyla bıçakla öldürdükleri iddia edilen Orhan Sezgin, Serdar Baş, Mehmet Elmas ve Mehmet Üzüm, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Minibüste bulunduOlay, 31 Mayıs 2006 tarihinde, meydana geldi. Alper Canım, çalıştığı sigara dağıtım firmasına ait minibüste bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Canım’ın özel hayatı, arkadaşları ve sigara dağıtım yaptığı, iş ilişkisinin bulunduğu kişileri incelemeye aldı. Çok sayıda kişinin ifadesine başvuran ve günlerce takip sürdüren ekipler, 2003 yılında tekel bayisi işleten Mehmet Elmas’ın Canım’dan sigara aldığını ve olaya karışanlardan birinin eşgaline uyduğunu tespit etti. 4 kişi tutuklandıDedektifler, Mehmet Elmas’ın piyasaya sahte para sürme suçundan Buca Cezaevi’nde olduğunu tespit etti. Polisin üç ay tahliyesini beklediği Elmas, cezaevi çıkışında gözaltına aldı. Mehmet Elmas’ın, Alper Canım’ı tekel büfesi işlettiği dönemden tanıdığını, büfeyi kapatmasından 3 yıl sonra gasp amacıyla plan yaptığını, arkadaşları Mehmet Üzüm, Orhan Sezgin ve Serdar Baş’ın kendisine yardım ettiğini, Üzüm’ün Canım’ı bıçakladığını söyledi. Elmas’ın ifadesi üzerine polis adı geçen üç kişiyi de gözaltına aldı. 4 kişi tutuklandı.

Mahkemede ‘pişmanız’ dediler

Haberin Devamı

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Özer Bölükbaşı, 4 sanık hakkında cinayet suçundan müebbet hapis cezası istemiyle 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Sons kez hakim önüne çıkan 4 sanıktan Mehmet Üzüm, cinayeti kendisinin işlediğini söyledi. Mahkeme heyeti, sanıkların, sigara ve araçta bulunan paraları gaspetmek amacıyla irade ve eylem birliği içinde suçu işlediklerine kanaatine vararak, dört sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanıkların pişman olduklarını dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Ahırda yakalandı

izmir Bornova’da iki afganistan uyruklu kaçak yakalandı. Önceki gün saat 02.00’de, Gürpınar Mahallesi, 7010 Sokak’taki adrese baskın düzenleyen polis, yurda kaçak giriş yapan  afganistan uyruklu M.R. ve A.H.’yi yakaladı.

Sigara çaldılar

Haberin Devamı

izmir Buca’da Serkan Balta’ya ait işyerinden tekel maddesi çaldı. Serkan Balta’ya ait 83 Sokak’taki işyerine gelen kimliği belirsiz kişiler, asma kilidi kesip içeri girdi. Bin 500 TL değerinde sigara çalan hırsızlar kayıplara karıştı.

Polise satacaktı

izmir Konak’ta polise tarihi sikkeleri satmak isteyen bir kişi yakalandı. Bir kişinin elinde bulunan sikkeleri satmak istediği ihbarını alan ekipler, alıcı gibi davrandı. Sivil ekipler, kendilerine çeşitli dönemlere ait 102 adet tarihi sikkeyi satmak isteyen H.A.’yı, suçüstü yakaladı.

Gözde tutunamadıErsan KÜÇÜKKURU (DHA)

ÇANAKKALE’de erkek arkadaşıyla birlikte geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayata tutunmaya çalışan lise öğrencisi 17 yaşındaki Gözde Konağ, 15 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. En büyük hayali Spor Akademisi’ne girmek olan genç kızın ölümü ailesi, yakınları ve öğrenci arkadaşlarını yasa boğdu. Gözde Konağ’ın cenazesi toprağa verildi.

15 gün yaşadı

Haberin Devamı

Çanakkale Lisesi 11. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Gözde yaşama 15 gün tutunabildi. Gözde’nin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!