Germiyan ekmeği Çeşme'de tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Germiyan ekmeği Çeşmede tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 10:44

İZMİR’de pazar günü Ovacık Sakız Koyunu festivalini düzenleyen Çeşme Belediyesi 9, 10 ve 11 Ekim’de ise ekşili maya ile yapılan doğal Germiyan ekmeğinin tanıtımını festivalle yapacak. Festivalde Germiyanlı kadınlar, ekşi mayadan yaptıkları ekmeği odun ateşinde pişirip, konuklara ikram edecek.

Haberin Devamı

Germiyan ekmeği Çeşmede tanıtılacak

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, turizm cenneti ilçenin sadece deniz, kum ve güneşten oluşmadığını belirterek tarihten gelen değerlerini festivallerle ülke çapında tanıtmak amacıyla "9 durak 9 deneyim" sloganıyla hareket geçti. Belediye Ovacık Sakız Koyunu Festivali, Germiyan Festivali, Ildırı Kültür ve Sanat Festivali, Dalyan Aşk Festivali, Alaçatı Ot Festivali’nin tarihlerini belirledi. Pazar günü yapılan Sakız Koyunu Festivali’nin ardından gözler bu hafta sonu başlayacak. Germiyan ekmek Festivali’ne çevrildi. İlki geçen yıl yapılan festivalde Çeşmeli kadınlar buğday unu ve ekşi mayadan yoğuracakları hamuru 300 derece sıcaklıktaki odun ateşinde 40 dakika pişirecek. Katkı maddesi olmayan ekmek katılımcılara ikram edilecek. Festivalde geleneksel ekmek yapımı atölye çalışmaları ile anlatılacak, halk oyunu gösterileri ve konserler olacak. Yöresel gıda ürünleri standlarda sergilenecek. El yapımı sabun sergisi açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!