Güncelleme Tarihi:
Ulusal ve uluslararası organizasyonlara imza atan AIESEC, öğrencilerin bireysel gelişimine, yarattığı staj olanaklarıyla da katkıda bulunuyor.
AIESEC'in en önemli faaliyeti olan Uluslararası Staj Değişim Programı'na ilgi her geçen gün artıyor. AIESEC İzmir üyeleri, üniversite öğrencilerinin en büyük hayalini gerçeğe dönüştürüp öğrencilere yurtdışında staj olanağı sağlayan bu programa katılmak için başvuran öğrenci sayısının geçen seneye oranla iki misli arttığını ifade ettiler.
KARŞILIKLI öğrenci değişimi gereği yurtdışında staj olanağına kavuşacak öğrenciler önceki yıllarda Kasım ayında yapılan Dış Staj Sınavı ile seçilirken, talebin artması nedeniyle Mart ayında da Dış Staj Sınavı yapılacağı açıklandı. AIESEC yetkilileri, ‘‘İki sınavla daha fazla öğrenciyi staj için yurtdışına göndereceğiz'' dedi.
ŞU ana kadar AIESEC'in bağlantı kurduğu firmalarda, belirledikleri sürelerde staj yapan yaklaşık 8000 üniversite öğrencisi, farklı bir ülkede çalışarak uluslararası iş tecrübesi, başka kültürleri tanıma ve dünyanın dörtbir yanında unutulmaz arkadaşlıklar kurma olanağını yakaladı. Ebru KAMANLIOĞLU
Destek büyük
AIESEC, kuruluş ve işadamlarından da destek görüyor. İzmir'de Çetin Gürel, Necil Toktay, Salim Erdem, Bülent Agerman, Hamit Uskuç, Dr. Ramazan Abay, Selim Yeğen, Önder Esen, Tamer Taşkın ve Yaşar Güvenen gibi işadamları maddi ve manevi destek veriyor. Ayrıca Danışmanlar Yüksek Kurulu'nda Cemalettin Özdoğan, Cemil Sunar, Nihat Demirkol, Ekrem Demirtaş, Tuncay Kozanoğlu, Gamze Dolmen, Sancar Maruflu ve Prof. Dr. Ömür Özmen gibi isimler projelerin gerçekleşmesine yardımcı oluyor. AIESEC‘in faaliyetlerinin sponsorluğunu ise Superonline, Hedef Dağıtım, Duru Reklam ve Karel yapıyor.
AIESEC nedir?
ÜLKELERİN ve insanlığın gelişimine, ülkelerarası işbirliğine katkıda bulunmayı kendine amaç edinen AIESEC 1948 yılında kuruldu. İkinci Dünya Savaşı'nın hemen ardından 7 Avrupa Ülkesinden 16 genç arkadaş, bir üçüncü dünya savaşını önlemek ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya yaratabilmek amacıyla biraraya gelerek AIESEC'in ilk çalışmalarını başlattı.
ÜYELERİNİN, ‘‘Dünya gençliğini aynı çatı altında toplayan, yenilikçi ve dünyanın en büyük öğrenci eğitim organizasyonu'' şeklinde tanımladığı AIESEC, dünya çapında 50 bin üyesiyle 85 ülkede faaliyet gösteriyor. Genel merkezi Hollanda'da olan AIESEC'in şu an genel başkanlığını bir türk genci, Muratcan Üstünkaya yapıyor. AIESEC'in, ülkemizde İstanbul merkez olmak üzere Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, Antalya'da şubeleri, Kocaeli, Pamukkale ve Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde ofisleri bulunuyor.
Avrupa okulu İzmir’de
AVRUPA Birliği (AB), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Konseyi, UNESCO kurumlarında temsil edilen ve bu kuruluşlarla faaliyette bulunan AEGEE, 12-20 Şubat 2000 tarihleri arasında ‘‘Avrupa Okulu'' forumunu gerçekleştirmek üzere İzmir'e gelecek. Bu forumla ‘‘Birleşik Avrupa'' düşüncesini Avrupa gençliği içinde yaymayı amaçlayan AEGEE-İzmir, Türkiye ve EÜ'nün tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Yılda iki defa yapılan ve Agora (Genel Kurul)'ya hazırlık niteliği taşıyan Avrupa Okulu, 1100 kişinin katılımıyla Nisan 97'de Ankara'da yapılmıştı. Süleyman SAAT
Her kuruluş sivil toplum değil
İZMİR Halkla İlişkiler Derneği, ‘Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Yönetiminde Halkla İlişkiler' konulu konferans düzenledi. Konak Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde, düzenlenen konferansa EÜ İletişim Fakültesi'nden Yard. Doç. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun konuşmacı olarak katıldı.
SİVİL Toplum Kuruluşlarıyla ilgili araştırma yapan Yard. Doç. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, Sivil Toplum Kuruluşları tanımlamasının iyi yapılması gerektiği konusuna dikkat çekti. Her kuruluşun bir sivil toplum kuruluşu sayılamayacağını belirten Tosun, yaptığı araştırmadan yola çıkarak Sivil Toplum Kuruluşları'nın yurt içi ve yurt dışındaki diğer Sivil Toplum Kuruluşları'yla bağlarının çok zayıf olduğunu söyledi. Birkan YÜKSEL
Hukukçulara makale yarışması
TÜRKİYE Barolar Birliği'nin ilk başkanı, ‘‘Faruk Erem'' adına makale yarışması düzenleniyor. Geleneksel hale getirilecek makale yarışmasının bu yılki konusu ‘‘Hukukun Üstünlüğü'' olarak belirlendi.
Sadece hukukçular için
HUKUKÇULAR ve hukuk öğrenimi görenlere açık olan yarışmanın değerlendirme kurulunda TBB Başkanı Av. Eralp Özgen, TBB Başkan Yardımcıları Av. Burhan Karaçelik, Av. Hüseyin Erkenci ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Arslan gibi hukukçular bulunuyor.
YARIŞMADA en iyi makaleye 1 milyar, mansiyonlara 250 milyon lira ödül verilecek. Yarışmanın başvuru süresi 7 Eylül 2000’ de sona eriyor. İlgilenenlerin makalelerini Karanfil sokak No:5 / 62 Kızılay - ANKARA adresine göndermesi gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için; Tel: (0 312) 418 13 46 Yetiş AKDEMİR
ETKİNLİKLER
Konferans:
‘‘Meme Kanserinde Rehabilitasyon’
Prof. Dr. Simin Hepgüler (Tıp Fakültesi başhekim yardımcısı)
Tarih: 11 Şubat 2000
HALK Toplantısı - Konferans
‘‘TÜDER Toplam Kalite Uygulamaları’
Konuşmacı: Fatih Yücel
Tarih: 16 Şubat 2000 Saat: 12.30
EBİLTEM Konferans Salonu
Yarışma:
KONAK Belediyesi, İzmir kentinin kuruluşunun 5000. yılı nedeniyle ‘Geçmişten geleceğe her yönüyle İzmir’ konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. Son katılım tarihi 21 Nisan 2000 olan yarışmaya siyah-beyaz ve/veya renkli baskı fotoğraflarla katılınabilir.
Amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açık olan yarışma için ayrıntılı bilgiyi 489 49 21 numaralı telefondan edinebilirsiniz.
AltInoluk Belediyesi ‘Dostluk ve Barış’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyor. Son katılım tarihi 15 Nisan 2000 olarak belirlenen yarışmaya sadece renkli fotoğraf dalında yapılacak.