Genç tasarımcılara bir ödül daha

Güncelleme Tarihi:

Genç tasarımcılara bir ödül daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 13:02

İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Berk Kırmızı ve Işıl Melisa Işık, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen Endüstriyel Tasarım Yarışmaları Aydınlatma Ürünleri Öğrenci Kategorisinde üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Berk Kırmızı ve Işıl Melisa Işık, Mimarlık eğitimlerinin 4'üncü yılına da ödülle başlayacak. İzmir Üniversitesi Mimarlık Bölümünde eğitim almaya başladıklarından bu yana katıldıkları tüm yarışmalardan ödülle dönen Kırmızı ve Işık, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Endüstriyel Tasarım Yarışmalarında da geleneği bozmadı. Güneş ve Ay arasındaki ilişkiden yola çıkarak geliştirdikleri, güneş enerjisi ile çalışan Luna adlı tasarımları ile Aydınlatma Ürünleri Öğrenci Kategorisine katılan Kırmızı ve Işık, bu kez de üçüncü oldu. Hedeflerine Architectural Association School of Architecture'da dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in yüksek lisans öğrencisi olabilmeyi koyan öğrenciler, eğitimlerine hayal güçlerini ekleyerek şehirler ve insanlar arasında iletişim ve konforu artıracak estetik tasarımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Yarışmalara katılmanın mezuniyetleri öncesi sektörün beklentilerini öğrenmek, önde gelen mimarlar ve sektör temsilcileri ile tanışmak açısından önemli gelişim olanağı sunduğuna değinen Kırmızı ve Işık, eğitimlerini mutlaka bir üst seviyede, mümkün olması halinde yurt dışında sürdürmek istediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!