Geleceğin Hürriyet’ini yaratalım

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Hürriyet’ini yaratalım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Hürriyet Gazetesi’nin okurlarıyla iletişim ve bilgi alışverişini güçlendirmek amacıyla oluşturulan Okur Meclisi, İzmir’deki ilk toplantısını Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İzmir ve Ege illerden çeşitli meslek grupları, öğrenci ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan meclisin ev sahipliğini Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Tijen Mergen, Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu, Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, Ege Yazı İşleri Müdürü Nedim Bubik ve DHA Ege Bölge Temsilcisi İlyas Özgüven yaptı. Meclis üyeleri gazeteyle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi.

Toplantıda konuşan Mergen, meclisin amacının okuyucuların görüşlerini alarak daha iyi bir Hürriyet Gazetesi yapmak, kentin haberlerini daha iyi yansıtmak olduğunu belirtti. Meclis çalışmalarının Gaziantep ve Eskişehir’de de yürütüldüğünü, iki ayda bir düzenli toplanıldığını belirten Mergen, “Bunu sizlerle, sürekli iletişim içinde yapmak istiyoruz. İki ayda bir sizlerle de biraraya geleceğiz. Daha iyi bir gazete nasıl olur sorusunun yanıtı için çalışıyoruz. Bölgesel ve kentle ilgili sorunlara, konulara ağırlık veriyoruz. Sizler bizim, Hürriyet’in bölgenizdeki gözü, kulağı olacaksınız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bildirici de Hürriyet’in okurlarına birer müşteri gözüyle bakmadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Okurların görüş ve eleştirilerini dinliyoruz. Okur meclisi, okur temsilcisi olarak beni zenginleştiriyor. Hürriyet Gazetesi okuruna bu kadar önem ve değer verdiği için çeşitli interaktif sistemler kurdu. Hürriyet, Türkiye’de okur temsilcilerini başlatan gazetelerin başında geliyor. Okur Temsilcisi, uzun yıllardır devam ediyor. Daha önce Türkiye genelinde bir okur meclisi oluşturmuştuk. Meclis de bu interaktif sistemlerden biri. “

Sipahi ise değişen dünyaya dikkat çekerek, “Farklı bir dünyaya koşuyoruz. Bizim dünyamızda da değişim ve dönüşümler yaşanıyor. Daha iyi gazetecilik yapalım, geleceğin Hürriyet’ini yaratalım” dedi.

İkinci toplantı  iki ay sonra

Konuşmaların ardından iki saat süren toplantıda her meslekten ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan meclis üyeleri, gazeteyle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi. Bölgedeki tüm illerin haberlerine daha çok yer verilmesi, kadına şiddet, sanat ile sektörel dosyalara ağırlık verilmesi istendi. Üniversite gençliği ve internet gazeteciliği ile ilgili çalışma yapılması gereği dile getirildi. Toplantı sonunda iki ay sonra yapılacak bir sonraki toplantıya kadar okurların yayın politikasıyla ilgili isteklerinin değerlendirileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Yemekler ‘Ekonomi’ öğrencilerinden

Toplantı öncesi İzmir Konağı’nda düzenlenen yemeğe, Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları öğrencilerinin hazırladığı mönü renk kattı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, bölüm hakkında kısa bir bilgi verdi, “İzmir’in tüm fikir önderleri bir aradayız. Biz istesek bu kadar geniş bir kitleyi bir araya getiremezdik. Bu Hürriyet’in başarısıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!