Gediz'de balık ölümleri kabusu

Güncelleme Tarihi:

Gedizde balık ölümleri kabusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 01:18

MANİSA’da Gediz Nehri’nin temizlenmesi çalışmaları sürerken balıklar ölmeye başladı. Manisa Ovası’nda tarlalarını Gediz’den sulayan çiftçiler telaşa kapıldı, balıkların kimyasal atıklar yüzünden öldüğünü ileri sürdü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, bir türlü temizlenemeyen nehirden örnekler alındığını, en kısa sürede balık ölümlerinin nedeninin ortaya çıkacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Hiç iyi değil
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de karaya vuran balıkların ölüm nedeninin laboratuvar incelemesinde ortaya çıkarılacağını savundu, “Bu kadar çok balığın toplu ölmesi mümkün değil. Yayın balıklarının çamurlu suyu sevdiğini biliyoruz. Çamurlu suda yaşamaları gerekirken bu kadar büyük balıkların ölmesi iyi değil” diye konuştu.

TBMM gündemine
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de Gediz’de katliam yaşandığını öne sürerek, balık ölümlerinin araştırılması için komisyon kurulmasını önereceğini bildirdi, “Yıllardır ‘temizledik, temizliyoruz’ dediler. İşte sonuç ortada” dedi. Gediz’deki toplu balık ölümlerinin ardında Çal Dağı’ndaki nikel madeninin olabileceğini öne süren Özel, “Madende kullanılan sülfürik asit ve onun posalarının, şiddetli yağışlarla Gediz’e karışma ihtimali üzerinde duruyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!