Gazbetonun yeni patronu Akgerman

Güncelleme Tarihi:

Gazbetonun yeni patronu Akgerman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 00:00

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği’nin genel kurul toplantısında AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman başkan seçildi.

Haberin Devamı

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği’nin (TGÜB) olağan genel kurul toplantısında AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman başkan seçildi. Fethi Hinginar Başkan Yardımcısı, Nükhet Demiren, Ali Şükrü Kahyaoğlu, Ayhan Apaydın ve Tamer Oruç yönetim kurulu üyeleri oldu. TGÜB olarak öncelikli amaçlarının gazbeton ürününü doğru şekilde tanıtmak, anlatmak ve kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu belirten Akgerman, “Geçmişte statik bir yapıya sahip olan TGÜB’ün daha dinamik bir yapıya çevrilmesini sağlamak ve bu çerçevede her alanda etkinliğini artırmak istiyoruz. Bu amaçla da önümüzdeki süreçte sektör içinde daha profesyonel ve etkin bir rol alacağız” dedi.

HAYAT KURTARIYOR

Gazbetonun, hafifliğiyle binaların yükünü azaltarak, deprem güvenliğini artıran ve yangın emniyeti ile hayat kurtaran bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çeken Akgerman, “Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke. Bu gerçeği kabullenmek ve binalarımızı buna göre tasarlamak durumundayız. Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte gerçekleştirilecek yeni yapılarda gazbeton kullanım oranının mutlaka artırılması gerekiyor. Bunu öncelikle can güvenliğimiz, sonrasında ise ekonomik kayıplara uğramamak için yapmalıyız” dedi.

DÜŞÜK MALİYET

Haberin Devamı

Gazbetonun, binaların inşaat aşamasında maliyetleri önemli ölçüde azalttığını ve zaman avantajı sağladığını belirten Akgerman, gazbetonun sekiz katlı bir binada betonarme maliyetlerini yüzde 8, temel maliyetlerini ise yüzde 22 oranında düşürdüğünün altını çizdi. Akgerman “Türkiye’de gazbeton kullanım oranı yüzde 15-20 civarında. TGÜB olarak amacımız bu oranı yüzde 30-35’lere çıkartmak. Bunun için sahip olduğumuz bilgi ve birikimleri gelişen teknolojilerle harmanlayarak ve daha profesyonel bir yapılanma sağlayarak başarılı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!