Güncelleme Tarihi:
Dünya çapında en prestijli yarışmalarda ödüller kazanmış, “Meilleur Ouvrier de France” gibi unvanları elde etmiş Master Chef Joseph Viola tarafından verilen Fransa-Lyon Gastronomisi seminerinin yanı sıra iki gün boyunca İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri ile birlikte atölye çalışmaları yapıldı. Şef sadece klasik Fransız Mutfağı’nı değil, aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Projenin mimarları İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyeleri Sırma Güven ve Marie- Claire Perbet Tekin, “Toque Blanches üyesi olan Michelin yıldızlı şefler ile yapılan işbirliği çerçevesinde Mutfak Sanatları ve yönetimi bölümüyle birlikte her sene birbirinden değerli şefleri üniversitemizde ağırlamayı ve öğrencilerimize Fransa’daki Michelin yıldızlı restaurantlarda staj imkanı tanımayı sürdüreceğiz, İşbirliğimiz sayesinde, Üniversitemizin mutfak sanatları ve yönetimi bölümünden mezun öğrencilerimiz dünyanın dört bir yanında Türk Mutfağımızı temsil edecek ve Michelin yıldızlı restoranlarda çalışma imkanı tanınmış Türk şefler yetiştirmiş olacağız. Bu önemli imkanı ilk kez gerçekleştirmiş olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.