Güncelleme Tarihi:
Yılın yarısını Bodrum’da yarısını New York’ta geçiren Hülya Güneri, Fransa’da ünlü isimlerden eğitim aldıktan sonra Bodrum’un Eskiçeşme Mahallesi’nde ’Julietta Mon Amour Chocolate Art’ adıyla çikolata dükkanı açtı. Ağabeyi Burteçin Güneri ile birlikte ürettiği çikolataları satışa sunan Güneri, "Londra’da otel yöneticiliği eğitimi aldım. Takı ve taş tutkum üzerine takı tasarımı ile ilgilendim. 15 yıl kadar mücevher tasarımcılığı yaptıktan sonra Fransa’da pasta, çikolata ve ekmek üzerine kursa katıldım. Katıldığım eğitimlerde profesynel çikolatacı ve usta çikolatacı unvanlarını aldım. Çikolata ve tatlı ile uğraşmak genlerimde var. Dedem Şevket Çukultay da 1900’lü yıllarda Yunanistan’ın Mora Yarımadası’ndan Antalya’ya göç ederek, lokum, şeker ve helva üzerine çalışmış" dedi.
KATKI MADDESİ YOK
Hülya Güneri, çikolata ve diğer iç malzemeleri yurtdışından getirdiğini belirterek, kaliteye önem verdiğini, katkı maddesi yada koruyucu madde kullanmadığını söyledi. Güneri, "Mağazada 4 kişi çalışıyor. Ganajlı ve madlen olarak çikolata üretimi yapıyoruz. Ganajlı olanlar likörlü ve meyve aromalı olarak hazırlanıyor. Likörlü çeşitlerimizin dışında, orman meyveli, karamelli, siyah dutlu, vişneli, kahveli, yanık karamelli, deniz tuzlu karamelli çikolatalarımız var. Her gün 10 çeşit çikolatamız hazır oluyor. Özel sipariş isteyenlere kendi tercih ettiği bir çeşidi de hazırlıyoruz" dedi.
Sadece butik tarzda kalmayı hedeflediklerini belirten Güneri, "İlk ve tek şubemiz sadece Bodrum’da var. Yeni şubelerimizi de butik olarak açmayı düşünüyoruz. Şu an şubemiz olmasa bile Türkiye’nin her yerine yaz sıcağında bile olsa sipariş gönderebiliyoruz" dedi.
Güneri çikolataların özel kutularda 35-85 TL arasında satışa sunulduğunu belirtti.