Fotoğraflarla ‘Savaşa hayır’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraflarla ‘Savaşa hayır’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2013 00:00

FOTOĞRAF sanatçısı Niko Guido'nun Irak Savaşı'nın 10. yılında ‘Bizi Rahat Bırakın’ (Leave Us Alone) isimli sergisi, İzmir'de, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi'nde açıldı.

Haberin Devamı

Sergide, Irak savaşında atılan bombalar nedeniyle yüzleri, vücutları yanan insanların tüyler ürperten portreleri yer alıyor. Duygu yüklü sergiye başta fotoğraf sanatçısı Niko Guido'nun kızı Aylin, oğlu Teoman ve Fransız eşi İsabelle Yanmaz olmak üzere çok sayıda sanatsever ile fotoğraf sanatçısı katıldı.

GUİDO'DAN MEKTUP
Savaşta yaralanan Iraklıların birbirinden etkileyici fotoğrafları ile ‘Savaşa hayır' diyen sanatçı Niko Guido, İstanbul'daki sergi ve atölye çalışmaları nedeniyle açılışa katılamazken duygularını sanatseverlerle mektubuyla paylaştı.
Sergide yer alan portrelerin duygu yüklü öykülerinin anlatıldığı kısa filmi ise Türk Tiyatrosu'nun ünlü sanatçıları seslendiriyor. Serginin simge isimlerinden biri olan, 3 yaşında bombaya maruz kalarak yüzünden yaralanan Suru'nun hikayesinin anlatıldığı film izleyenleri gözyaşına boğdu.

Haberin Devamı

Projede yer alan 12 kadın, 12 erkek Iraklının portre ve hikayelerinden oluşan sergi 28 Mart'a kadar izlenebilecek.
Sergi İstanbul'da Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi Salonu'nda, İzmir'de Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde, Ankara'daysa Kavaklıdere'de bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde görülebilecek.
Sergi, 23 Mart'ta da Hindistan, İngiltere, İsveç olmak üzere ülkemizde de İstanbul başta olmak üzere 30 ayrı şehirde eş zamanlı olarak açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!