Foça Club Med’e TÜRSAB desteği

Güncelleme Tarihi:

Foça Club Med’e TÜRSAB desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 00:00

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Foça Club Med Tatil Köyü olarak bilinen, geçmişte ilçe ve ülke turizmine büyük katkı sağlayan tesisi gezerek yeniden yaşayan hale getirilmesi için destek sözü verdi.

Turizmin sorunlarına yönelik söyleşiye katılmak amacıyla Foça’ya gelen Ulusoy, doğa ve çevre duyarlılığının önemine işaret etti. Turizmin geleceğinin kültür turlarında olduğunu vurgulayan Başaran Ulusoy, “Turizmin en ağırlıklı bölgelerinin bulunduğu Ege’de, Menderes Havaalanı turizmin güneye kaymasına neden oluyor. Çiğli Havaalanı’nın sivil trafiğe açılıp, Foça başta olmak üzere Bergama ve Ayvalık gibi Kuzey Ege turistik merkezlerinin turizmde daha önde yer edinmesi sağlanmalı” diye konuştu.
Bir tatil cenneti
Ulusoy, butik işletmelerle yoluna devam eden Foça’nın gerçek bir tatil cenneti olduğunu, ancak, Clup Med gibi bir tesisin yıllardır kapalı tutulup göz göre göre çürümeye terk edilmesine anlam veremediğini söyledi. Bunun Türkiye için çok büyük kayıp olduğunu belirten Ulusoy, “Clup Med’in bir an önce ayağa kaldırılmasını ve Foça’nın yeniden uluslararası ilişkilerdeki yerini almasını istiyoruz. Bu sorunun çözümü için gereken her şeyi yapmalıyız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!