Güncelleme Tarihi:
TÜRK Hava Kurumu (THK) İzmir Şube Başkanı Hami Gürtunca; Egeliler’in ramazanını kutladı. Fitre ve zekat toplamanın THK’nın yetkisinde olduğunu söyleyen Gürtunca, hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.Türk Hava Kurumu’nun, bugüne kadar Türk Milleti ve ordusu ile el ele vererek ülke havacılığına büyük hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Gürtunca, "Bu hizmetleri yerine getirmemizde en büyük pay milletimizindir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fitre ve zekatlarınızı üzerinde seri numaraları bulunan THK zarflarına koymanızı bekliyoruz" dedi.TEK YETKİLİ THK2860 sayılı yardım toplama kanunu gereğince fitre-zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumu’na ait olduğunu da belirten Başkan Gürtunca, zekat ve fitre yardımlarının Ziraat Bankası İzmir Şubesi 38157998-5001 nolu hesaba da yatırılabileceğini veya havale edilebileceğini söyledi.Fitre-zekat ve kurban derisi bağışlarının yüzde 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yüzde 4’ü Türk Kızılay’ına, yüzde 3’ü Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na, yüzde 3’ünün de Diyanet Vakfı’na verildiğini belirten Başkan Gürtunca, "THK kendisine kalan payla; paraşüt ve planör eğitimi veriyor. Pilot yetiştiriyor. Gençlerimizi geleceğe hazırlıyor" dedi. Faaliyetlerini halkın desteğiyle sürdürebildiklerini de vurgulayan Gürtunca, bağışların makbuz karşılığında THK şubelerine de yapılabileceğini söyledi. Ramazan kültürünü yaŞamak gerekMUĞLA Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, çocukluk günlerindeki Ramazan Sucuğu denen cevizli lokumu, teravih namazından sonra satılan bozayı çok özlediğini söyledi. Ramazan kültürünü yaşamak ve okumak gerektiğini söyleyen Prof. Açıkgöz o günleri şöyle anlattı: "Ramazan, toplumumuzda dini hüviyetiyle ön plana çıkan bir ay olarak yaşanıyorsa da, edebi geleneğe mal olmasıyla da önemlidir. Oruç tutan insanlar, teravi namazından sonra kültürle ilgili ne varsa yaşarlarmış. Oyunlar, Karagöz-Hacivatlar, tuluat, sohbetler, sazlı-sözlü eğlenceler. Eski ramazan eğlenceleri bilgilerimiz Ahmet Rasim, Samiha Ayverdi, Osman Cemal Kaygılı, M. Halid Bayrı, Musahipzade Celal, Refii Cevat Ulunay gibi yazarların eserlerine dayanıyor. Hepsi de İstanbul merkezli kitaplar. Maalesef Anadolu’dan birşey yok. Bu yazarlar da olmasaydı eski ramazan gelenekleri çoğu sözlü gelenekte kalacak, belki bugünlere gelemeyecekti ."
Dinlerarası diyolağa destek mesajlarıİZMİR’de Bornova Rotary Kulübü’nün düzenlediği, Bostanlı Rotary, Göztepe Rotary ve Bornova Rotaract Kulubü’nün de katıldığı üç dinin temsilcilerini bir araya getiren iftar yemeği takdir topladı. İftara rotary üyelerinin yanısıra Haham İzak Alaluf, Papaz Pade Giovanni ile ilahiyatçı Dr. Abdullah Manaz da katılmıştı. Konuklara, mensubu oldukları dinlerin diyalogla ilgili yaklaşımları ve insan sevgisi anlatılmıştı. Konuklardan Amerikalı Britton Daley ile Brezilyalı Rodrigo Rodriques de ilk kez katıldıkları böyle bir yemekte bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.Bornova Rotary Kulübe Başkanı Feridun Yeşilyurt "Yaptığımız iş kamuoyu ve iş çevresi tarafından, sosyal çevreden, kendi çevremden çok hoş karşılandı. En büyük takdir ise ilahiyatçılardan geldi. İzmir’de bilindiği gibi levantenlerin de aralarında bulunduğu hemşehrilerimiz var. Onlar da bu girişimimizi desteklediklerini ve her konuda yanımızda olduklarını dile getirdiler" dedi. Mehmet KURT, (DHA)TOBB’tan 600 aileye gıda yardımıKÜTAHYA’nın Gediz ve Şaphane ilçelerinde, Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından dar gelirli ve yardıma muhtaç 600 ailelere gıda yardımı yapıldı. Beş kilo ayçiçek yağı, 3 kilo toz şeker, 500 gram çay, üç paket makarna, iki paket margarin, bir kilo prinç ve 500 gram hurmadan oluşan yardım paketlerinin 540’ı Gediz, 60’ı ise Şaphane/de dağıtıldı. Kebaplı iftar sofrası
İzmİr’de beş yıldızlı iftar sofrası hazırlayan Boğaziçi Ocakbaşı Restoran; Bostanlı’ya gelen konukları Güneydoğu Anadolu’nun lezzetleriyle buluşturuyor. Dekorasyonundan bahçesine, mönüsünden ücretlendirme politikasına kadar yenilenen restoranın sahibi Cem Kocatoros, "Önce kalite" felsefesini ilke edindiklerini söyledi. Lezzet ustalarından Burhan Keskin’in hazırladığı sofralarla çok iddialı olduklarını da söyleyen Kocatoros, "Yoğurtlu kebap, Ali Nazik, kaşarlı bonfile, fındık lahmacun ve Boğaziçi tava en çok tercih edilen yemeklerimiz" dedi.