Cevdet ŞEN/ BERGAMA
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 01:34
İZMİR'in Bergama İlçesi'nde 'Çıkış Yolu' adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, gençlerin ve kadınların önemini vurguladı. Paylaştığı bir anısıyla duygusal anlar yaşanmasına neden Feyzioğlu etkinliğin sonunda konferansla aynı isme sahip kitabını da imzaladı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bergama Şubesi tarafından organize edilen 'Çıkış Yolu' adlı konferans, dün Bergama Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda düzenlendi. Konferansın konuşmacı konuğu TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, salona 'İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar' marşı ve 'Bergama seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde girdi. Protokolde ayrılan yer yerine dinleyicilerin arasında oturmayı tercih eden Feyzioğlu'na yoğun ilgi gösterildi. Açılış konuşmasını yapan ADD Genel Başkan Yardımcısı Emre Altınışık, derneğin kurucusu Muammer Aksoy'u 31 Ocak ölüm yıldönümü nedeniyle andı. Ardından kürsüye gelen ve davet için dernek üyelerine teşekkür eden TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, şöyle dedi:
"Bugün bu karanlıktan çıkış için umudumuzu koruyorsak; bugün işler düzelecek tekrar yüzümüzü aydınlığa çevireceğiz diyebiliyorsak; hala salonlar dolup, taşıyorsa; bu ağırlıklı olarak sizlerin sayesindedir. Zaman zaman çıkış yolu bulamıyoruz ne işe yarıyoruz diye kendinizi sorguladığınızı biliyorum. Lütfen o cevabı hemen yapıştırın kendinize. Biz olmasaydık biz dayatmasaydık bu umut çoktan kaybolurdu. Peki biz kimiz? Biz sokak arasında tekmeler ve sopalarla öldürülen Ali İsmailleriz. Biz Ankara Güven Park'ta polis kurşunuyla katledilen ve öldürüldüğü noktaya Belediye başkanınca Ankara polisiyle gurur duyuyor pankartı asılan Ethem'iz. Biz Van'da konteyner kentte eksi 20 derecede dondurulan bebeleriz, onların anne ve babalarıyız. Biz bir bebeğe baktığında onda Sünni, Alevi, Yedizi, Türk, Kürt, Çerkez, Laz değil evladımızı gören insanlarız. Biz Soma'da birileri 3 kuruş daha fazla kazansın diye canlı canlı toprağa verilen Ermenek'te birileri daha fazla kazansın diye boğulma riskine ortada iken madene köle gibi gönderilen emekçileriz. Biz atanamayıp denilen aslında atanmayan insanlarız. Biz bu ülkenin nereye götürülmek istendiğini bilen gören, vallahi de billahi de kaderini değiştirecek olan insanlarız. Öyle Atatürk'ü sömüren Atatürk'ün demediklerini dedirten ve onun ismi üzerinden prim yapanlar değiliz. Biz halkçıyız. Halkçıyız çünkü, biz halkın ta kendisiyiz."
SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Gençlerin önemini vurgulayan TBB Başkanı Feyzioğlu, gençlerin sosyal medyayı çok iyi kullandığını belirtirken, "O yüzden gençlere haydi gençler birlikte yapalım diye elini uzatmak isteyen varsa doğru sosyal medyaya, ben anlamam demek yok. Size görev veriyorum, sosyal medyada hepiniz aktif olacaksınız. Çünkü basın yok, basın özgürlüğü yok. Sesimizi duyuramıyoruz diyorsanız facebook'ta olacaksınız, twitter'de olacaksınız, instagram'da olacaksınız. Yazacaksınız, önereceksiniz, korkmayacaksanız. Korkunun ecele faydası yok" dedi.
ANISINI PAYLAŞIP KADINLARIN GÜCÜNE VURGU YAPTI
Kadınların gücüne dikkat çeken Feyzioğlu, katılımcılarla bir anısını paylaştı. Tanımadığı bir numaradan gelen aranmayı yanıtladığında telefonda genç bir kadının sesinin duyduğunu belirten Feyzioğlu, şöyle dedi:
"Otoriter bir sesle dedi ki; 'Ben kocamı Soma'da maden faciasında kaybettim. Sen ilk gece madene geldin. Seni görmedim ama anlattılar. İki küçük bebem var. Siz barolar olarak dava açmayı organize ediyormuşsunuz. Benim kimseye güvenim yok. Buraya bekliyorum sizi' dedi. 'Bacım ben yoğunum gelemem' dedim. 'Üç gün içinde bekliyorum' dedi. 'Ben üç gün içinde nasıl gelirim?' dedim. Kadın 'Bak dedi, bu davayı açamazsam bunun yükü senin omuzlarında' dedi. Bunun üzerine hemen ertesi gün İzmir'in Kınık ilçesinde bulunan Elmadere Köyü'ne gittim. Elmadere; İzmir'in bir köyü. Al o köyü Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bir yere koy dersiniz ki burada bir sömürü var. Sesleri solukları çıkmaz. Bebelerin ayağında lastik ayakkabı yok. Köyün girişinde bacım karşıladı beni. Köy odasına götürmeye çalışıyorlardı beni. Bacım dedi ki 'Bu adamı ben çağırdım o benim misafirim bize gelecek' dedi. Gittim iki göz bir ev, bir gözünün doğramaları yapılmış diğer gözün ki yapılmamış. Dedi ki 'Rahmetli eşim bu sene kazandığı ile yapacaktı. 'Bu çocuklar sana emanet, bu çocuklar okuyacak' dedi. Ondan aldığım destekle bir ayda 1 milyon 300 bin lira topladık. 30 çocuğumuza anaokulundan üniversiteye kadar eğitim desteği vermeye başladık. Davalarımızı açtık bir hafta önce telefonum çaldı. Ben Aslı ile gurur duyarken 'Aslı' öldü dendi. Hayatta gördüğüm en dik en mücadeleci en zeki 25 yaşındaki Aslı nasıl ölür dedim. Ama Aslı'nın kayınpederi ile birlikte geçirdiği
trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini öğrendim. Aslı'nın babası Ali Suay şu an aramızda Aslı'ları okutacağız. Aslı okusaydı doktor olurdu, mühendis olurdu. Şimdi Sevican ve Sercan okuyacak bu ülkenin kötü kaderini yenmek evlatlarımızı okutmaktan geçiyor onları okutacağız."
KİTABINI İMZALADIKonferas sonunda Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç ile ADD Bergama Şube Başkanı Gülten Uze, Feyzioğlu'na çiçek ve plaket verdi. Metin Feyzioğlu etkinliğin sonunda 'Çıkış Yolu' adlı kitabını imzaladı.